Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí je skvělá příloha k pečeným masům. Mnozí ho mají raději, než klasické bílé či červené zelí. Na oleji v...
Zapečená brokolice s cuketou a špenátem
Zapečená brokolice s cuketou a špenátem je chutné zeleninové jídlo. Voní dobrými sýry a podáváme ho horké, může to být bá...
Pečená podzimní zelenina
Pečená podzimní zelenina je snadno připravené vegetariánské jídlo. Jeden z mnoha receptů jak chutně připravit dobrý a lev...
Zapečený lilek s rajčaty
Zapečený lilek s rajčaty je skvostné zeleninové jídlo. Chuť lilku se výborně doplňuje s oběma druhy sýra, s kořením i s ...
Lehký zeleninový salát
Lehký zeleninový salát je ideální jídlo pro horké letní dny. Je zdravý, dietní, příprava je velmi jednoduchá a máme ho ho...
Zelený salát s ředkvičkami
Zelený salát s ředkvičkami je lehký, zdravý a jednoduchý na přípravu. V horkých letních dnech je to ideální jídlo. Z ...
Pikantní zelí
Pikantní zelí se šunkou je ideální příloha k pečenému masu. Jídlo můžeme doplnit houskovými knedlíky a pochutnáme si zna...
Dušené zelí
Dušené zelí, ať už bílé, nebo červené, je základní příloha k pečeným masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušenéh...
Čínské zelí se zázvorem
Čínské zelí se zázvorem je velmi zdravý salát plný vitamínů. Podáváme ho jako přílohu k různým masům. Když ho smícháme se...
Dušené zelí
Bez dušeného zelí si neumíme některá jídla ani přestavit. Uděláme si velmi dobré dušené zelí....
Červené zelí s jablky
Skvělá verze přílohy z červeného zelí. Vhodné jako příloha k vánočním pokrmům, například ke kachně. Zelí umyjeme, cibu...
Zelí z cukety
Zelí z cukety je jemné, podobá se kedlubnovému, a skvěle chutná ke všem pečeným masům. Ať už je to kachna, nebo husa, neb...
Dušený hrášek se smetanou
Zeleninové přílohy se hodí především k masovým pokrmům. Hrášek je v české kuchyni velmi populární, ať už jako polévka neb...
Dušený špenát
Špenát je listová zelenina bohatá na vitamín C, B i minerální látky. Kyselina listová, kterou špenát obsahuje, je důležit...
Kedlubnové hranolky
Smažené hranolky z kedlubny sice nejsou zdravější než ty z brambor, ale pro zpestření a změnu je občas stojí za to zařadi...
Kaše z květáku a čerstvého sýru
Bramborová kaše je klasika, která se nejčastěji podává jako příloha k masu. Brambory patří mezi základí potraviny našeho ...
Chřest pečený v troubě
Chřestová sezóna je od konce dubna do poloviny června a největší sílu má zelenina v květnu. Chřest je ceněný pro jemnou c...
Kysané zelí dušené
Do zelí patří kmín, aby bylo stravitelnější. Kysané zelí je bohatým zdrojem vitamínů, a když se podusí, je skvělou příloh...
Dušený špenát z protlaku
Klasická zeleninová příloha, která získala špatné jméno díky školním jídelnám. Je na čase zlepšit špenátu reputaci, proto...
Dušená cuketa po maďarském způsobu
K plátku vepřového masa nebo i jen samotná s přílohou - dušená cuketa připravená “po maďarsku” chutná velmi dobře a rozho...
Dušená mrkev
Dušená mrkev s bramborem a plátkem vařeného hovězího masa je báječná pochoutka. A také zdravá a málo kalorická....
Kukuřice na grilu
Její příprava je velmi snadná, a tak není divu, že patří k oblíbeným přílohám, které se podávají ke grilovanému masu. Kom...
Mangold na kari
Tato zelenina pro mě byla dlouhou dobu velkou neznámou, ale jakmile jsem ji poprvé vyzkoušela, hned jsem si ji oblíbila. ...
Kopřivový špenát
K typicky jarním rostlinkám patří určitě i kopřiva. Ta má široké využití v kuchyni i v domácí lékárně. Přidat se dá do sa...
Hrachová kaše od Pohlreicha
Luštěnina hrách je bohatý na kvalitní bílkoviny a dříve tvořil základ jídelníčku. Dnes se k této potravině v kuchyni post...
Pohlreich růžičková kapusta
Tato brukvovitá zelenina má spoustu předností, a proto je škoda, že je v českých domácnostech tak často opomíjena. Růžičk...
Dušená mrkev
Někomu se při pomyšlení na tento pokrm možná vybaví školní jídelna a blátivá chuť mrkve. Správně podušená mrkev přitom mů...
Příloha s pohankou
Příloha s pohankou se hodí ke všem pečeným nebo grilovaným masům. Stejně tak ji ale můžete podávat třeba s dušenou zeleni...
Salát z čerstvého zelí
Salát z čerstvého zelí je výtečná příloha ke všem pečeným masům. Kromě toho je plný vitamínů a antioxidantů....
Salát z čerstvé zeleniny
Salát z čerstvé zeleniny se sladkokyselou zálivkou je taková malá vitamínová bomba. Svěží chuť zeleniny a málo kalorií. K...
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí je u nás velmi oblíbené. Je dobré za tepla i za studena. Můžeme ho servírovat např. s bramborovou kaš...
Grilovaná zelenina
Období hlavní sklizně zeleniny je v plném proudu, je proto více než vhodné si udělat skvělé jídlo, které můžete použít ja...
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí báječně doplní všechna pečená nebo i grilovaná masa. Můžeme k tomu podávat knedlíky, ale klidně i vařen...
Dušená zelenina se sýrem Grana Padano
Dušená zelenina může chutnat. S neodolatelným sýrem tvoří skvělou kombinaci....
Salát z pečené zeleniny
Velice vydatný salát z pečené kořenové zeleniny, brambor a řepy, který dokáže zasytit jako hlavní chod k obědu. Zeleninu ...
Pečené brambory se zeleninou
Pečené brambory se zeleninou můžeme připravit jako lehký oběd nebo večeři. ...
Pečená zelenina
Lehký oběd, kterým si určitě postavu nezkazíte. Ti, co mají rádi zeleninová jídla si určitě pochutnají. Je to zeleninov...
Zeleninový salát z hlávkového zelí
Zelí je zdravá zelenina. Udělejme si salát z hlávkového zelí a k tomu zálivku, která dodá salátu ten správný šmrnc....
Zeleninová kaše
Zeleninová kaše z brambor, dýně a mrkve je jemná a hodí se ke všem pečeným, uzeným, vařeným a grilovaným masům. Zkuste j...
Zapečená cuketa se zeleninou a lilkem
Zapečená cuketa se zeleninou a lilkem je voňavé a zdravé jídlo. Přidejte k němu třeba opečené topinky potřené česnekem....
Zapečená růžičková kapusta
Zapečená růžičková kapusta je perfektní jídlo pro milovníky zeleniny. Ti ostatní si ji mohou připravit jako přílohu k peč...
Zeleninová příloha k masu
Zeleninová příloha k masu je jednou z možností, jak netradičně použít pórek. Chutná to výtečně....
Zeleninový salát s cibulovými kroužky
Zeleninový salát je rychlá a chutná varianta svačiny. S čerstvým pečivem i lehkou večeří. ...
Zeleninové placičky
Zeleninové placičky vás na první pohled zaujmou svou jednoduchostí a snadnou přípravou. Můžete si je vzít sebou na výlet....
Zelný salát s jablky
Zelný salát s jablky je plný vitamínů. Což potřebujeme hlavně v zimě, ale prospěje nám to samozřejmě kdykoliv....
Zapečené kulaté cukety s rajčaty
Vyzkoušejte kulaté cuketky, dají se jednoduše vydlabat a naplnit různými přísadami. Náš recept je čistě zeleninový a využ...
Zapečená zelenina
Zapečená zelenina je zdravé jídlo, které může být pokaždé jiné. Přizpůsobíte si ho své chuti tím, jakou zeleninu použijet...
Zelenina na másle s jasmínovou rýží
Lehké jídlo, které vás zasytí a na váze to určitě nepoznáte. Jeho příprava nezabere mnoho času a ocení jej zejména milovn...
Zeleninový salát
Zeleninový salát je skvělá příloha k hlavnímu jídlu nebo jako lehká svačinka....