Květák pečený v troubě recept
Květák pečený v troubě na pohled vypadá a chutná přesně jako ten smažený. Ale nemusíte se tentokrát obávat přemíry tuku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 květák
- 2 vejce
- 3 lžíce kukuřičné strouhanky
- 1 lžíce strouhaného eidamu
- mletá sladká paprika
- mletý černý pepř
- kurkuma
- sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Květák uvaříme v osolené vodě téměř do měkka. Rozebereme ho na růžičky a necháme vychladnout. Mezitím si troubu předehřejeme na 180 stupňů.
V misce rozšleháme vejce se lžičkou vody. V druhé misce smícháme nastrouhaný sýr, strouhanku, špetku soli, pepře, kurkumy a papriky.
Jednotlivé růžičky obalíme nejdříve v rozšlehaných vejcích a pak v suché směsi. Na pekáč rozložíme papír na pečení a potřeme ho olivovým olejem. Obalené kousky květáku na něj naskládáme a v předehřáté troubě pečeme přibližně půl hodiny.
Přílohou bude třeba tatarskou omáčka nebo jiný oblíbený dip a vařené brambory nebo kaše.