Bramborové knedlíky plněné uzeným recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření50 minPočet porcí4 porce

Knedlíky jsou v české kuchyni oblíbené na mnoho způsobů. Populární jsou nejen klasické kynuté knedlíky, ale i ty plněné. Bramborové knedlíky naplněné uzeným masem se podávají jako hlavní chod a výtečně chutnají v kombinaci s orestovanou cibulkou, špenátem nebo zelím.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • Na knedlíky:
  • 400 g uzené vepřové plece
  • 500 g brambor vařených ve slupce
  • 3 vejce
  • 200 g krupice + na podsypání
  • 2 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • Mletý kmín
  • Sůl
  • Na ozdobu:
  • 1 cibule
  • 100 ml slunečnicového oleje


Způsob přípravy

Maso nakrájíme na kostičky, cibuli najemno. Na pánvi rozehřejeme sádlo a nejprve cibuli a pak i maso na něm orestujeme. Dle chuti ho osolíme a dochutíme kmínem. Osmaženou směs sundáme z plotny a necháme vychladnout.

Připravíme si větší mísu. Brambory oloupeme a na jemném struhadle je nastrouháme do mísy. Pak k nim přidáme vejce, sůl, krupici a ze surovin uhněteme těsto, které rozdělíme na šestnáct stejných kuliček. Aby byly kuličky opravdu stejně velké, lze těsto předem odvážit.

Z kuliček těsta vytvoříme placky, které naplníme masem a zabalíme je. Konce pečlivě zmáčkneme. Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vody, přibližně 12 minut.

Hotové knedlíky ozdobíme cibulkou, kterou jsme předem dozlatova osmažili v dostatečném množství oleje a podáváme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bramborové knedlíky plněné uzeným recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu bramborové knedlíky plněné uzeným .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bramborové knedlíky plněné uzeným

Kde najít informace



×