Bramborové knedlíky plněné uzeným recept
Knedlíky jsou v české kuchyni oblíbené na mnoho způsobů. Populární jsou nejen klasické kynuté knedlíky, ale i ty plněné. Bramborové knedlíky naplněné uzeným masem se podávají jako hlavní chod a výtečně chutnají v kombinaci s orestovanou cibulkou, špenátem nebo zelím.
(celý recept)
Ingredience receptu
- Na knedlíky:
- 400 g uzené vepřové plece
- 500 g brambor vařených ve slupce
- 3 vejce
- 200 g krupice + na podsypání
- 2 cibule
- 2 lžíce sádla
- Mletý kmín
- Sůl
- Na ozdobu:
- 1 cibule
- 100 ml slunečnicového oleje
Způsob přípravy
Maso nakrájíme na kostičky, cibuli najemno. Na pánvi rozehřejeme sádlo a nejprve cibuli a pak i maso na něm orestujeme. Dle chuti ho osolíme a dochutíme kmínem. Osmaženou směs sundáme z plotny a necháme vychladnout.
Připravíme si větší mísu. Brambory oloupeme a na jemném struhadle je nastrouháme do mísy. Pak k nim přidáme vejce, sůl, krupici a ze surovin uhněteme těsto, které rozdělíme na šestnáct stejných kuliček. Aby byly kuličky opravdu stejně velké, lze těsto předem odvážit.
Z kuliček těsta vytvoříme placky, které naplníme masem a zabalíme je. Konce pečlivě zmáčkneme. Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vody, přibližně 12 minut.
Hotové knedlíky ozdobíme cibulkou, kterou jsme předem dozlatova osmažili v dostatečném množství oleje a podáváme.