Chřest pečený v troubě recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření70 minPočet porcí4 porce

Chřestová sezóna je od konce dubna do poloviny června a největší sílu má zelenina v květnu. Chřest je ceněný pro jemnou chuť a pozitivní vliv na lidské zdraví. I když uvařit ho vypadá jako hračka, občas se tepelná úprava nepovede podle našich představ. Zkuste dát chřest do trouby, úspěch zaručen!
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1,5 kg bílého chřestu
  • 150 g másla
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • šťáva z poloviny citronu
  • špetka cukru
  • bílé víno
  • čerstvá pažitka


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 200° C.

Chřest umyjeme, oloupeme a odřízneme ztvrdlé konce.

Do zapékací nádoby vložíme očištěný chřest, přičemž dáme pozor na to, abychom nepoškodili křehké hlavičky. Stonky osolíme, opepříme, posypeme cukrem a poklademe na ně plátky másla. Chřest pokapeme vínem.

Formu uzavřeme alobalovou fólií a chřest pečeme přibližně 60 minut. Kdo má zeleninu raději spíše tužší, tzv. na skus, může dobu pečení zkrátit na polovinu.

Čerstvou pažitku nasekáme najemno, nasypeme ji do misky, přidáme šťávu z citronu a rozpuštěné zbylé máslo. Sós promícháme. Hotový chřest servírujeme na talíř a poléváme omáčkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Chřest pečený v troubě recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Chřest pečený v troubě.
Nebo hledejte podobné podle části názvu chřest pečený troubě .
Hledat podobné recepty na internetu jako Chřest pečený v troubě

Kde najít informace



×