Kategorie receptů
Naše nové recepty
Fettuccine Alfredo
Fettuccine Alfredo jsou římské široké nudle ve výborné smetanové omáčce. Jídlo velmi jednoduché a přesto vynikající chuti...
Vepřová pečeně
Vepřová pečeně s knedlíkem a zelím, to je oblíbená česká klasika. Podle tohoto receptu upečete báječné vepřové maso velmi...
Cuketové zelí
Cuketové zelí je výbornou obměnou známého klasického zelí. Chutná trochu jinak, ale když je vyzkoušíte, zjistíte, že je ...
Cheesecake
Cheesecake, neboli také tvarohový dort, či sýrový koláč, je lahůdkou, kterou nikdo nepohrdne. Z mnoha jeho variant jsme v...
Houbové risotto
Toto houbové risotto se stane vaším oiblíbeným pokrmem, pokud jste milovník houbových jídel. Je totiž velmi lahodné a jem...
Marmeláda z rajčat
Marmeláda z rajčat je překvapivě dobrá a máte-li velkou úrodu domácích rajčátek, stojí za to tenro recept vyzkoušet. Marm...
Losos pečený v alobalu
Losos pečený v alobalu je snadná a rychlá příprava této výborné ryby. Můžeme použít malé rybí filety, nebo podkovy z rybí...
Pomalu dušené hovězí
Pomalu dušené hovězí je pokrm vynikající chuti. Doba vaření je sice delší, ale právě dlouhé vaření dodá jídlu tu báječnou...
Houby plněné špenátem, chlebem, česnekem a bylinkami
Houby plněné špenátem, chlebem, česnekem a bylinkami jsou báječný předkrm. Voňavý houbami a čerstvými bylinkami. Troub...
Gazpacho - studená zeleninová polévka
Gazpacho - studená zeleninová polévka původem ze Španělska je osvěžující, sytá a zdravá. Z volitelných příloh si vybereme...
Těstoviny s houbovou omáčkou
Těstoviny s houbovou omáčkou je jídlo, které má spousta z nás ve velké oblibě. V houbové sezóně je to to pravé. Na pán...
Rajská polévka
Rajská polévka s toustovým chlebem opečeným na olivovém oleji je výborná. Hustá, voňavá a zdravá. Do velkého hrnce n...
Drobenka
Drobenka je velmi důležitou součástí některých koláčů, hlavně těch s ovocem nebo s tvarohem. Bez téhle sladké křupavé po...
Pečená krkovice
Pečená krkovice je jeden z nejšťavnatějších pokrmů z vepřového masa, pokud se správně upeče. Podáváme ji s knedlíkem a se...
Hamburská kýta na smetaně
Hamburská kýta na smetaně je nejlepší podávaná s domácím houskovým knedlíkem. Je to skvělé jídlo pro slavnostní a význam...
Čokoládové cupcakes s višněmi
Čokoládové cupcakes s višněmi jsou labužnická lahůdka. Tento malý a moc dobrý dortík ke kávě nebo k čaji si připravíme do...
Vrstvený salát
Vrstvený salát nejlépe použijeme jako netradiční přílohu, třeba místo vařených brambor. Můžeme ho ale klidně považovat za...
Plněné houby
Plněné houby připravte jako předkrm, nebo pohoštění pro hosty k vínu. V houbové sezóně je můžete ve větším množství také ...
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu jsou pikantní a s čerstvým chlebem budou výbornou večeří. Také jako pohoštění pro hosty, třeba s vychlaz...
Švestkový koláč
Švestkový koláč podle tohoto receptu je sladká lahůdka pro všechny milovníky koláčů a moučníků vůbec. A pro děti svačina,...
Cuketa plněná kuskusem
Cuketa plněná kuskusem zapečená v troubě je výborné pikantní jídlo. Lehká večeře nebo netradiční předkrm podle tohoto re...
Játrová paštika z kuřecích jater
Játrová paštika z kuřecích jater, kterou si připravíme sami doma, bude skvělou pomazánkou na pečivo při přípravě svačin...
Houbové karbanátky
Houbové karbanátky jsou skvělé. V houbařské sezóně bychom na ně rozhodně neměli zapomenout. Výborně se hodí třeba k bramb...
Banánové lívance
banánové lívance doplněné našimi přílohami jsou skvělé pro milovníky sladkých jídel. A dětem budou chutnat v každém přípa...
Roštěnky z hovězího masa
Roštěnky z hovězího masa jsou oblíbeným jídlem a na našem stole je vídáme poměrně často. Příprava je jednoduchá a s kva...
Křenová omáčka od babičky
Křenová omáčka od babičky je skvělým doplňkem k vařeným masům, například s uzeným chutná skvěle. Pokud máme čerstvou pet...
Cannelloni z lilku s houbami
Cannelloni z lilku s houbami je výborné vegetariánské jídlo. Cannelloni, což jsou italské duté těstoviny, zde nahradíme l...
Dezert panna cotta s meruňkovou polevou
Dezert panna cotta s meruňkovou polevou je kouzelná pochoutka z italské kuchyně. Základ je vždy stejný, polevy nebo ovocn...
Čočkový salát
Čočkový salát můžeme připravit na spoustu různých způsobů. Tento se sušenými rajčaty je opravdu skvělý, vyzkoušejte ho....
Sendviče s rajčaty a sýrem
Sendviče s rajčaty a sýrem jsou zdravou svačinou pro děti do školy. Například. Nebo lehké pohoštění pro návštěvu ke skle...
Salát Nicoise
Salát Nicoise je jedna z variant zdravého zeleninového salátu. Spojení tuňáku, černých oliv a čerstvých bylinek si rozho...
Patizonové karbanátky
Patizonové karbanátky se sýrem příjemně překvapí svou chutí. Velmi chutné jídlo vhodné nejen pro vegetariány....
Kynuté těsto na koláče
Kynuté těsto na koláče občas připravuje každá kuchařka. Tento recept je snadný a určitě se vám těsto povede....
Creme Brulee s letním ovocem
Creme Brulee s letním ovocem je vynikající lahodný smetanový moučník ke kávě. Creme Brulee je v překladu z francouzštiny ...
Hummus s lilkem
Hummus s lilkem je zdravé jídlo, vhodné i pro bezlepkovou dietu. Luštěniny a zelenina jsou pro tuto dietu to pravé. Tr...
Italská plněná cuketa
Italská plněná cuketa je lehké jídlo k obědu nebo k večeři. Můžeme ho doplnit dobrým italským stolním vínem a určitě si s...
Letní chlebový zákusek s ovocem
Letní chlebový zákusek s ovocem je jednoduchý moučník ke svačině. Připravíte ho bez pečení, jen potřebujete spoustu letní...
Zeleninové kari se špenátem
Zeleninové kari se špenátem je velmi pikantní a ocení ho hlavně milovníci pálivých jídel. Podáváme ho nejlépe s dušenou n...
Přepuštěné máslo
Přepuštěné máslo má tu velkou výhodu, že na něm můžeme bez problémů smažit a nepřepálí se. Kromě toho nám vydrží i tři tý...
Jablečná povidla
Jablečná povidla používáme jako náplň do domácích buchet či koláčů. Hlavně moravské koláče se bez jablečných povidel pros...
Zapečený květák s bramborem
Zapečený květák s bramborem a sýrem je krásně voňavé a chutné jídlo třeba i pro vegetariány. Obejde se bez masa, ale poku...
Pepřová omáčka
Pepřová omáčka se výborně hodí ke steakům. Můžete ji připravit i k jiným minutkovým masům a jako přílohu třeba pečené bra...
Melounový salát s kozím sýrem
Melounový salát s kozím sýrem je jedinečným spojení chutí kozího sýra a melounu. Druh zeleného salátu si zvolíme sami, po...
Švestkový sorbet
Švestkový sorbet vás osvěží v horkém létě. Je velmi lahodný a delikátní. Pokud máte zmrzlinovač, hotovou směs v něm dokon...
Broskvový koláč se zakysanou smetanou
Podle tohoto receptu na broskvový koláč se zakysanou smetanou si upečete výborný zákusek ke kávě. A co třeba dát si ho s...
Pečené vepřové koleno
Pečené vepřové koleno, toto původem tradiční bavorské jídlo, podáváme většinou s pikantní hořčicí nebo křenem a s čerstv...
Broskvový zelený ledový čaj
Broskvový zelený ledový čaj je to pravé pro letní žízeň. Svěží ovocná chuť právě dozrálého ovoce nás skvěle osvěží. Z ...
Banánovo broskvové smoothie
Banánovo - broskvové smoothie je zdravý, hustý a výživný nápoj. Přidáním konopných a chia semínek mu navíc dodáme amino...
Slaný závin
Slaný závin se šunkou a čedarem je jeden z nejlepších slaných koláčů. Můžeme k šunce přidat i trochu nadrobno pokrájené l...
Sýrová roláda
Sýrová roláda je už vlastně klasika, mnozí ji pamatujeme již ze 70. let minulého století. Ale pořád je pro mnohé králov...