Kategorie receptů
Naše nové recepty
Rýžová kaše s jablkem a medem
Rýžová kaše s jablkem a medem, k tomu dobrý čaj, to může být chutný začátek nového dne. Pokud na to ráno nemíváte čas, co...
Velikonoční tlačenka
Velikonoční tlačenka z vajec je jednoduchá a můžete využít všechna vykoledovaná barevná vajíčka....
Karbanátky se slaninou a salámem
Karbanátky se slaninou a salámem jsou pikantní a můžete si k nim uvařit třeba bramborovou kaši....
Špízy ze skopové kýty
Špízy ze skopové kýty můžeme podávat s libovolně upravenými bramborami, se zeleninovými saláty. ...
Grilované kuřecí krokety
Grilované kuřecí krokety s bramborovými hranolky pečenými troubě a salátem z čerstvé zeleniny je lehké a zdravé jídlo....
Brokolicová omeleta
Brokolicová omeleta s vařenými bramborami politými rozpuštěným máslem, to je pochoutka nejen pro vegetariány....
Quinoa se zeleninou
Quinoa se zeleninou podle vlastního výběru. Vůbec se nemusíte držet přesně našim seznamem ingrediencí. ...
Bezlepkové palačinky
Bezlepkové palačinky z hnědé rýžové mouky jsou lehké a chutnají stejně dobře jako ty z mouky s lepkem. Můžete je naplnit ...
Placky ze zeleninové směsi
Placky ze zeleninové směsi podáváme s bramborovou kaší, nebo s hranolky a oblíbeným dipem. Je to jen na vás. Zeleninu můž...
Pečené zeleninové hranolky
Pečené zeleninové hranolky jsou zdravé a křupavé chuťovky. Můžete k nim přidat svůj oblíbený dip, nebo jen domácí kečup. ...
Langoše bez lepku
Langoše bez lepku a bez laktózy si můžete snadno připravit doma. Je to jednoduché....
Polévka z červené řepy s jablkem
Polévka z červené řepy s jablkem je polévka, která vás zasytí a můžete k ní přidat třeba opečený toust nebo čerstvé pečiv...
Ovesná kaše s broskvemi
Ovesná kaše s broskvemi je skvělou a vydatnou snídaní, která vám dodá spoustu potřebné energie....
Cuketová polévka
Cuketová polévka s bramborami doplněná opečenými chlebovými krutony je dobrá a sytá svačinka nebo večeře....
Pečený květák se zázvorem
Pečený květák se zázvorem bude výborný třeba s bramborovou kaší. Nebo s hranolky pečenými v troubě a oblíbeným dipem....
Domácí ovesné sušenky
Domácí ovesné sušenky ke kávě nebo k čaji budou chutnat všem vašim hostům. Jednoduché a lehké cukroví....
Zelenina pečená v troubě
Zelenina pečená v troubě může být samostatné jídlo, ale i báječná příloha k masu. Používejte nejlépe sezónní zeleninu a t...
Zapečené špecle s anglickou slaninou
Zapečené špecle s anglickou slaninou si našly místo i v naší kuchyni, i když špecle jako příloha jsou původem z Bavorska....
Mleté kuřecí řízečky
Mleté kuřecí řízečky podávejte s bramborovou kaší politou rozpuštěným máslem, nebo s vařenými bramborami a salátem z čers...
Zapečená jehněčí kýta
Zapečená jehněčí kýta může být skvělým překvapením nejen o velikonocích, kdy je jehněčí maso téměř povinností každého kuc...
Kukuřičná omáčka k těstovinám
Kukuřičná omáčka k těstovinám je trochu netradiční, ale zkuste ji, je výborná....
Dušené vepřové závitky
Dušené vepřové závitky můžeme podávat třeba s bramborami a zeleninou. Ale ani dušená rýže není špatná volba....
Grilované hovězí na česneku
Grilované hovězí na česneku třeba s čerstvým chlebem nebo s pečenými bramborami....
Rychlá čokoládová poleva z kakaa
Rychlá čokoládová poleva z kakaa se hodí na dorty i na jiné moučníky. Je měkká, vláčná a jednoduchá....
Jednoduché bramborové placky
Jednoduché bramborové placky smažené na sádle, to je pochoutka nejen pro gurmány. ...
Bramboráky pečené v troubě
Bramboráky pečené v troubě jsou stejně dobré jako ty smažené a bez toho velkého množství tuku jsou i zdravější....
Přírodní telecí řízky
Přírodní telecí řízky se šťávou z citrusů jsou jemné a delikátní, budou nejlepší s bramborami v jakékoliv podobě....
Omeleta z křepelčích vajec
Omeleta z křepelčích vajec se zelenou fazolkou je jemná ale i lehce pikantní. ...
Mrkvové bramboráčky pečené na roštu
Mrkvové bramboráčky pečené na roštu jsou křupavé a voní česnekem a majoránkou. Stejně jako ty klasické, bramborové....
Brambory zapečené s cuketou
Brambory zapečené s cuketou je jídlo, které připravíme v jednom pekáčku. Druh sýra si vybereme podle své chutě. ...
Kokosová bábovka
Kokosová bábovka je vynikající moučník nejen ke kávě. Vylepšit ji můžete třeba šlehačkou nebo polevou z čokolády....
Česnekové brambory
Česnekové brambory jsou skvělou pikantní přílohou ke grilovaným nebo pečeným masům....
Smažený sýr se šunkou
Smažený sýr se šunkou podáváme třeba s bramborovou kaší. Nebo s hranolky a dipem. Podle toho, co máte raději....
Zeleninová polévka s chlebovým kváskem
Zeleninová polévka s chlebovým kváskem je sytá a pikantní polévka, která s pečivem nahradí třeba jednoduchou večeři....
Zapečený špenát se slaninou a sýrem
Zapečený špenát se slaninou a sýrem je snadno a v jednom pekáči připravené celé jídlo. Když použijete místo slaniny vařen...
Králičí maso pečené v alobalu
Králičí maso pečené v alobalu podávejte s bramborami na jakýkoliv způsob. Ani rýže ale nebude špatnou volbou....
Kuřecí kari
Kuřecí kari bude nejlepší s dušenou rýží. Ale ani čerstvé pečivo není vůbec špatná volba. Použijte stehenní řízky bez kos...
Kuřecí prsa v sýrové omáčce
Kuřecí prsa v sýrové omáčce podávejte s rýží, s bramborami, nebo s pečivem. Rychlé a velmi chutné jídlo....
Králičí hřbet ve smetanové omáčce
Králičí hřbet ve smetanové omáčce, k tomu třeba houskový knedlík, krupicové noky, nebo i těstoviny. To už je na vás....
Zeleninové karbanátky
Zeleninové karbanátky pečené v troubě s minimálním množstvím oleje jsou zdravé a plné hodnotných živin. Podávejte je třeb...
Roládky z listového těsta
Roládky z listového těsta budete mít za půl hodiny na stole. Když použijete hotové listové těsto, třeba z mrazáku....
Makovec
Makovec je jemný a lehoučký moučník. Podle chuti a nálady ho můžeme po vychladnutí polít polevou, třeba pikantní citrónov...
Pomazánka z pečeného bůčku
Pomazánka z pečeného bůčku na čerstvém chlebu nebo na opečené česnekem potřené topince, výborná sytá svačina nebo večeře....
Zapečená krkovička
Zapečená krkovička s bramborami a sýrem je jídlo připravené v jednom pekáči rozhodně se po něm jen zapráší. Vyzkoušejte ...
Rychlý přílohový salát
Rychlý přílohový salát je hotový během několika minut. Stačí jen mít doma všechny potřebné ingredience....
Lívanečky z jablek
Lívanečky z jablek jsou vláčné a můžete je jen posypat moučkovým cukrem nebo třeba ozdobit našlehanou smetanou....
Pečená králičí stehna na víně
Pečená králičí stehna na víně podávejte třeba se šťouchanými bramborami. Je to jemné maso, co samo odpadává od kostí....
Smažený květák v pikantním těstíčku
Smažený květák v pikantním těstíčku s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami a oblíbeným dipem bude chutnat hlavně t...
Nudle se smaženou slaninou a sýrem
Nudle se smaženou slaninou a sýrem jsou nejlepší z kvalitních, ideálně domácích těstovin....
Holandský řízek bez lepku
Holandský řízek bez lepku si může dopřát i ten, kdo lepek nesnáší. Je to jednoduché. K němu můžeme podávat brambory vařen...