Hrnkový koláč s tvarohem a jahodami recept
Hrnkový koláč s tvarohem a jahodami je rychlý letní moučník. Jahody nejsou podmínkou, klidně je nahraďte jiným letním ovocem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- korpus:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 3 vejce
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek rostlinného oleje
- 1 hrnek polotučného mléka
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 20 g kakaa
- náplň:
- 700 g jemného tvarohu
- 1 zakysaná smetana
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 4 lžíce cukru
- čerstvé jahody
Způsob přípravy
Ušleháme vejce s cukrem do světlé pěny. Pak postupně přidáváme kakao, mouku rozmíchanou s práškem do pečiva, mléko a olej. Vyšleháme hladké těsto.
Těsto nalijeme do formy vymazané olejem a vysypané moukou. V předehřáté troubě korpus pečeme asi 35 minut při teplotě 180 stupňů. Zkusíme špejlí, zda je těsto upečené a necháme ho vychladnout.
Mezitím si ušleháme tvaroh s cukrem, vanilkovým extraktem a smetanou. Tvarohovou náplní potřeme korpus a koláč uložíme do ledničky.
Když je koláč dobře vychlazený, naskládáme na tvarohovou náplň pokrájené jahody.