Sdílet:

Jablečná povidla recept

Tomáš Rohlena

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření150 minPočet porcí2 porce

Jablečná povidla používáme jako náplň do domácích buchet či koláčů. Hlavně moravské koláče se bez jablečných povidel prostě neobejdou.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g cukru
  • 3 kg jablek
  • rum
  • 1 lžička skořice


Způsob přípravy

Jablka omyjeme, oloupeme a odstraníme z nich jadřince. Nakrájíme je na menší kousky a ty vložíme do velkého kastrolu. Posypeme je cukrem a skořicí a mírně podlijeme vodou.

Za občasného promíchání pak jablka s cukrem zvolna rozdusíme na kaši. Během této doby necháme vodu úplně vyvařit. Hotová a ještě horká povidla plníme do sklenic, povrch každé zakapeme zlehka rumem a uzavřeme víčkem.

Z tohoto množství jablek bychom měli získat přibližně 2 až 2,5 kg povidel. V chladné suché spíži nám vydrží velmi dlouho.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Jablečná povidla recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Jablečná povidla.
Nebo hledejte podobné podle části názvu jablečná povidla .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jablečná povidla

Kde najít informace



×