Fettuccine Alfredo recept
Fettuccine Alfredo jsou římské široké nudle ve výborné smetanové omáčce. Jídlo velmi jednoduché a přesto vynikající chuti.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g těstovin Fettuccine
- 2 lžíce nasekané zelené petrželky
- 1/2 hrnku smetany
- sůl
- mletý černý pepř
- 1/2 hrnku másla
- 1/2 hrnku strouhaného parmezánu
Způsob přípravy
Fettuccine Alfredo jsou římské široké nudle ve výborné smetanové omáčce. Jídlo velmi jednoduché a přesto vynikající chuti. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu ve slané vodě. Jeden hrnek vody z těstovin si po jejich slití dáme stranou. Na vyšší pánev nalijeme smetanu a v ní při nižší teplotě rozpustíme máslo. Pak přidáme nastrouhaný parmezán, osolíme a opepříme a důkladně promícháme.
Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přidat po jednotlivých lžících trochu odlité vody z těstovin. Po přidání vody omáčku odstavíme z plotny. Nyní do omáčky nasypeme vařené těstoviny tak, aby byly pokryté omáčkou. Nakonec jídlo posypeme nasekanou petrželkou a podáváme je teplé.