Kategorie receptů
Naše nové recepty
Bábovka
Výborná bábovka, kterou může upéct každý. Rozklepněte vejce a vaječné žloutky oddělte od bílků. Smíchejte všechny práško...
Těstovinový salát s tuňákem
Salát z těstovin s tuňákem je jídlo vhodné jako lehký oběd či večeře. Použijeme-li místo majonézy bílý jogurt, je to i le...
Ovocná svačinka v pudinku
Na tento recept si vybereme ovoce podle vlastního výběru. To pak omyjeme a rozmixujeme v mixéru. V hrnci jej pak svaříme ...
Borůvkový zmrzlinový koktejl
Vynikající letní drink. Omyjte si borůvky a nechte okapat. Dáme do mixéru spolu se zmrzlinou a moučkovým cukrem. Po um...
Utopenci
Jako první si připravíme nálev z vroucí vody a octa. Zatímco se nám vaří, přidáváme sůl, cukr, bobkový list, chilli a ole...
Sladký kuskus s ovocem
Kuskus s ovocem je zdravá a lehká snídaně nebo svačina. Jeho příprava opravdu zabere jen minimum času a výsledek stojí za...
Pórková polévka se sýrem
Pórková polévka se sýrem je snadná a jemná polévka, kterou připravíte za chvíli. Podle druhu použitého vývaru může mít ma...
Panna cotta
Krémový italský dezert Panna cotta je výtečný. V kastrolu, na mírném ohni rozpustíme želatinu v mléce, pak vaříme. ...
Kuřecí játrová paštika
Doma připravená kuřecí játrová paštika je skvělým základem pro svačiny a studené večeře. Podáváme většinou s chlebem, ale...
Italská polévka minestrone
Italská polévka minestrone je v italské kuchyni jedno z nejoblíbenějších jídel. Minestrone v podstatě znamená "velká polé...
Okurkový salát s krabími tyčinkami
Okurkový salát s krabími tyčinkami připravíme jako studené pohoštění pro návštěvy, nebo jako lehkou večeři s pečivem pro ...
Bramborové placky
Bramborové placky můžeme podávat jako přílohu k masům, nebo je můžeme se škvarky či s dušeným špenátem předložit jako hla...
Vepřová panenka se smetanovou omáčkou
Vepřová panenka se smetanovou omáčkou je díky druhu masa rychle připravená minutka. Můžeme podávat třeba s opečenými bram...
Krevetový salát s pomelem
Krevetový salát s pomelem je luxusní předkrm. Můžeme ho ale podávat s čerstvým pečivem, nebo s topinkou i jako samostatné...
Prosciutto závitky
Prosciutto závitky jsou rychle připravené pohoštění s pečivem pro hosty, nebo mohou být vynikajícím předkrmem. Můžeme po...
Jemné máslové sušenky
Jemné sušenky z másla a Hery jsou klasické pečivo k čaji nebo ke kávě, které můžeme mít připravené třeba pro nečekané ho...
Ovocný koktejl
Horký ovocný koktejl je skvělý pro zahřátí v zimních měsících. Když ho vychladíme v lednici a podáme s ledem, je z něj os...
Francouzský cibulový koláč
Francouzský cibulový koláč si určitě zamilujete. Může být hlavním jídlem, může být třeba pohoštěním k vínu. Rozhodně ho z...
Topinky s rajčaty
Topinky s rajčaty zapečené v troubě připravíme jako lehkou večeři. Můžeme jimi pohostit i návštěvu třeba k vínu nebo pivu...
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se smetanou je labužnický zážitek pro milovníky polévek. Je jemná, voňavá a můžeme ji servírovat třeb...
Bramborák s cuketou pečený v troubě
Bramborák s cuketou pečený v troubě je tím, že ho nesmažíme na oleji, rozhodně zdravější a dietnější jídlo. Je to oblíben...
Rajčata plněná kuskusem
Rajčata plněná kuskusem podáváme jako předkrm. Kromě toho jsou dobrá i jako lehká večeře, nebo rychlé pohoštění pro host...
Bulharský salát se sýrem feta
Sýr feta je původně řeckého původu a je vyroben z ovčího a kozího mléka. Bulharský salát se sýrem feta je zdravý, osvěžuj...
Francouzský toust se sýrem
Francouzský toust je známá pochoutka většinou servírovaná k snídani. Pokud nám nestačí sám o sobě, můžeme ho obložit plá...
Vaječná pomazánka s celerem
Vaječná pomazánka s celerem je zejména o velikonocích, kdy máme dostatečné množství vajec uvařených natvrdo, výborný tip....
Cizrnový salát s tuňákem
Cizrna je u nás neprávem opomíjená luštěnina. Cizrnový salát s tuňákem je zdravé a syté jídlo, můžeme ho podávat jako pře...
Křehký rebarborový koláč
Křehký rebarborový koláč je lahodná směs sladkých a lehce nakyslých chutí. V rebarborové sezóně je to skvělý moučník ke k...
Avokádo s tuňákem
Nezvyklý, ale velmi chutný předkrm nebo hlavní chod. Avokádo omyjeme a rozřízneme podélně. Odstraníme pecky a vydlabe...
Kapustová polévka
Kapustová polévka je jednou z hustých zeleninových polévek, které můžeme podávat i ke svačině. Můžeme k ní přidat topinku...
Americké lívance
Americké lívance, oblíbená snídaně, se trochu liší od našich klasických lívanců. Například tím, že jsou silnější (asi 1 c...
Hráškové pyré
Hráškové pyré můžeme podávat s opečenou klobásou nebo s ohřátými párky.Také s nkládanou okurkou a krajíčkem chleba. Jako ...
Rajčatový salát se zakysanou smetanou
Rajčatový salát se zakysanou smetanou je zdravé lehké jídlo, které můžeme připravit třeba k večeři. Podáváme s čerstvým c...
Smažené květy cukety plněné sýrem mozzarella
Smažené květy cukety plněné sýrem mozzarella jsou vynikající jako předkrm. Podáváme je teplé, můžeme k nim servírovat zel...
Kuřecí tortilla
Kuřecí tortilla je jedno z rychlých jídel, které si můžeme klidně připravit doma. Jako pohoštění pro hosty, večeři pro ro...
Balkánská salátová zálivka
Balkánská salátová zálivka se použije při přípravě šopského salátu. Lze ji také podávat s jinými saláty z čerstvé zeleni...
Kynuté buchtičky
Kynuté buchtičky jsou dobré jako příloha k masům a zeleninovým jídlům. Můžeme je také servírovat ke studeným mísám nebo s...
Zapečené brambory s mletým masem
Zapečené brambory s mletým masem jsou oblíbené jídlo,vhodné k obědu nebo k večeři. Můžeme doplnit nakládanou okurkou, ne...
Vaječný salát s domácí majonézou
Vaječný salát s domácí majonézou můžeme připravit o velikonocích, kdy máme přebytky vařených vajec. Když si připravíme do...
Okurkový salát s cibulí
Okurkový salát s cibulí připravíme třeba jako lehký doplněk masových smažených jídel. Kdo má rád kopr, může ho do salátu ...
Šodó
Šodó je klasický krém vyrobený z bílého vína. Používáme ho k přelití dezertů, rýžových nákypů nebo dobře nám známých buch...
Dušený špenát
Dušený špenát je vhodná příloha k bramborové kaši se sázenými vejci. Můžeme ho podávat ale také k pečeným masům a knedlík...
Boloňská omáčka
Boloňská omáčka se podává s jakýmkoliv druhem těstovin. Nejlepší je, když hotové těstoviny přelité boloňskou omáčkou, pos...
Houbová omáčka s muškátovým oříškem
Skvělá omáčka k těstovinám nebo knedlíkům. Očistíme a oloupeme houby. Cibuli nasekáme na malé kpousky. Houby nakrájím...
Kremrole
Udělejte si výborné domácí kremrole. Celá rodina bude jiště nadšená a kremrole zmizí dříve než se nadějete. Do misky d...
Meruňkový koláč
Meruňkový koláč je prostě klasika, která nikdy nezklame. Hodí se jako zákusek ke kávě po obědě i jako sladká snídaně. A j...
Kuskusový salát s tuňákem
Jako první si připravíme kuskus a po dovaření jej necháme vychladnout. Zeleninu nakrájíme na kostky a natvrdo uvařené vej...
Tvarohový koláč
Dohromady smícháme tvaroh s vejci, mlékem a moučkovým cukrem, popřípadě rozinkami. Stranou si pak smícháme mouku s cukre...
Rychlý piškotový dort s pudinkem
V míse si smícháme všechny ingredience. Pořádně promícháme a nalijeme do vymazané dortové formy. Vložíme do trouby předeh...
Sušená rajčata
Tento recept je především pro lidi, kteří vlastní sušičku ovoce. Nakrájená rajčata na plátky naklademe na sušící plata...
Lahodná sekaná
Začneme tím, že si namočíme starší rohlíky v mléce. Na rozehřáté pánvi s olejem dáme smažit nadrobno nakrájenou cibuli. ...