Těstoviny s houbovou omáčkou recept
Těstoviny s houbovou omáčkou je jídlo, které má spousta z nás ve velké oblibě. V houbové sezóně je to to pravé.
Ingredience receptu
- 100 g těstovin
- 25 g másla
- 25 g piniových oříšků
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 cibule
- 50 g čerstvých hub
- 50 ml smetany
- 1 stroužek česneku
- 50 ml bílého vína
- sůl
- 1 lžička nasekané zelené petrželky
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Těstoviny s houbovou omáčkou je jídlo, které má spousta z nás ve velké oblibě. V houbové sezóně je to to pravé. Na pánev s olivovým olejem přidáme máslo. Po jeho rozpuštění přidáme nadrobno nakrájený česnek a na jemno nasekanou cibuli. Vše krátce osmahneme. Nyní do pánve přidáme nakrájené houby, přilijeme víno a dusíme dokud houby nezměknou, pak dochutíme pepřem a solí.
Když se objem tekutin zmenší na polovinu, přidáme k houbám smetanu a dusíme vše ještě 5 minut. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a podle potřeby ještě dosolíme a okořeníme pepřem. Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Podáváme je s hotovou houbovou omáčkou a jednotlivé porce posypeme piniovými oříšky.