Švestkový sorbet recept
Švestkový sorbet vás osvěží v horkém létě. Je velmi lahodný a delikátní.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 lžíce likéru Creme de Cassis
- 3 1/2 lžíce růžového ginu
- 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
- 600 g zralých švestek
- 90 g cukru krystal
Způsob přípravy
Švestkový sorbet vás osvěží v horkém létě. Je velmi lahodný a delikátní. Pokud máte zmrzlinovač, hotovou směs v něm dokončete podle návodu. Pokud ne, nechte sorbet za občasného promíchání do druhého dne v mrazáku. V malé pánvi svaříme cukr ve 120 ml vody. Vaříme ho za stálého míchání asi 5 minut, aby se zcela rozpustil. Do větší pánve nasypeme rozpůlené švestky a svaříme je ve 1/4 hrnku vody.
Při nižší teplotě švestky zvolna vaříme do změknutí přibližně 5 minut. Jakmile ovoce změkne, sundáme ho z plotny. Po vychladnutí švestky rozumixujeme v mixéru na kaši. Tuto švestkovou kaši pak přidáme do cukrového sirupu, přidáme k ní i gin, citronovou šťávu a Creme de casis a vše dobře promícháme. Tuto hotovou ovocnou směs pak dále zpracujeme ve zmrzlinovači, nebo necháme zmrazit v mrazáku.
Komentáře Švestkový sorbet
Švestky jsem zkusila nahradit třešněmi a bylo také výborné.