Pomalu dušené hovězí recept
Pomalu dušené hovězí je pokrm vynikající chuti. Doba vaření je sice delší, ale právě dlouhé vaření dodá jídlu tu báječnou chuť.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 cibule
- 1 lžička sušeného oregana
- 2 lžíce worcestrové omáčky
- sůl
- 500 g červených brambor
- 2 lžíce olivového oleje
- 500 g hovězího masa
- 1 lžička sušeného česneku
- hrstka zelené petrželky
- vejce - nemusí být
Způsob přípravy
Pomalu dušené hovězí je pokrm vynikající chuti. Doba vaření je sice delší, ale právě dlouhé vaření dodá jídlu tu báječnou chuť. Do velkého hrnce vymazaného olejem vložíme na kostky nakrájené hovězí maso a oloupané a nakrájené brambory. Na to nasypeme nakrájenou cibuli, přidáme worcestrovou omáčku, zbytek olivového oleje, trochu nasekané zelené petržele, sušený česnek a oregano.
Opatrně obsah hrnce promícháme a dusíme velmi zvolna 4 až 5 hodin, až maso úplně změkne. Podle chuti můžeme osolit. Hotový pokrm ozdobíme zelenou petrželkou a můžeme podávat třeba ještě s natvrdo vařenými vejci.