Plněné houby recept
Plněné houby připravte jako předkrm, nebo pohoštění pro hosty k vínu. V houbové sezóně je můžete ve větším množství také podávat jako lehký oběd.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 houby s velkou dlavičkou (žampion, bedla)
- 50 g másla
- 2 lžíce nakrájené červené cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužek česneku
- 4 lžíce nasekané zelené bazalky
- 4 lžíce nasekané zelené petrželky
- 100 g sýra Dolcelatte (nebo jiný sýr s modrou plísní)
- 2 cherry rajčátka
- 2 zelené olivy
Způsob přípravy
Plněné houby připravte jako předkrm, nebo pohoštění pro hosty k vínu. V houbové sezóně je můžete ve větším množství také podávat jako lehký oběd. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do pekáče vymazaného olejem položíme očištěné hlavičky hub a opečeme je krátce po obou stranách. Mezitím v misce smícháme sýr, bylinky, utřený česnek a máslo.
Touto směsí houby naplníme a navrch nasypeme nakrájenou cibuli a také čtvrtky rajčat. Pekáč vrátíme zpět do trouby a houby pečeme asi 5 až 6 minut, až náplň zezlátne a začne probublávat. Pekáč vyjmeme z trouby, plněné houby ozdobíme pokrájenou olivou a hned podáváme.