Křenová omáčka od babičky recept

Tomáš Rohlena

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Křenová omáčka od babičky je skvělým doplňkem k vařeným masům, například s uzeným chutná skvěle. Pokud máme čerstvou petržel nebo pažitku, můžeme je nasekat nadrobno a omáčku si bylinkami ještě vylepšit.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 100 ml smetany
  • 500 ml mléka
  • 4o g nastrouhaného čerstvého křenu
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžíce másla


Způsob přípravy

V hrnci si z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem a důkladně rozšleháme na hladkou omáčku. Tu pak přivedeme k varu a přidáme do ní nastrouhaný křen a smetanu.

Zvolna a za stálého míchání vše vaříme asi 15 minut. Je-li omáčka málo hustá, můžeme během vaření ještě přidat trochu mouky rozmíchané v mléce.

Podle chuti omáčku osolíme a můžeme podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Křenová omáčka od babičky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Křenová omáčka od babičky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu křenová omáčka babičky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Křenová omáčka od babičky

Kde najít informace



×