Křenová omáčka od babičky recept
Křenová omáčka od babičky je skvělým doplňkem k vařeným masům, například s uzeným chutná skvěle. Pokud máme čerstvou petržel nebo pažitku, můžeme je nasekat nadrobno a omáčku si bylinkami ještě vylepšit.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 ml smetany
- 500 ml mléka
- 4o g nastrouhaného čerstvého křenu
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžíce másla
Způsob přípravy
V hrnci si z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem a důkladně rozšleháme na hladkou omáčku. Tu pak přivedeme k varu a přidáme do ní nastrouhaný křen a smetanu.
Zvolna a za stálého míchání vše vaříme asi 15 minut. Je-li omáčka málo hustá, můžeme během vaření ještě přidat trochu mouky rozmíchané v mléce.
Podle chuti omáčku osolíme a můžeme podávat.