Houby plněné špenátem, chlebem, česnekem a bylinkami recept
Houby plněné špenátem, chlebem, česnekem a bylinkami jsou báječný předkrm. Voňavý houbami a čerstvými bylinkami.
Ingredience receptu
- hrstka nakrájeného čerstvého špenátu
- 1 stroužek česneku
- 4 velké houby
- 50 g strouhanky
- hrstka nasekané zelené petrželky
- sůl
- mletý černý pepř
- 1 lžíce olivového oleje
Způsob přípravy
Houby plněné špenátem, chlebem, česnekem a bylinkami jsou báječný předkrm. Voňavý houbami a čerstvými bylinkami. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Houby očistíme a odstraníme jim nožky. Na pánvi na olivovém oleji pak krátce osmahneme na tenké plátky nakrájené nožičky ze všech čtyř hub. Přidáme k nim petrželku, utřený česnek a strouhanku a ještě 3 minuty za stálého míchání vše smažíme.
Nakonec přidáme nasekaný špenát, krátce ho společně se vším podusíme a směs dochutíme solí a pepřem. Na vymazaný plech naskládáme vedle sebe hlavičky hub a na každou navrstvíme hotovou podušenou směs.Plech vložíme do předehřáté trouby a houby pečeme 6 až 8 minut do měkka. Pak plněné houby přeneseme na podnos a servírujeme je teplé.