Zeleninové karbanátky pečené v troubě recept
Zeleninové karbanátky pečené v troubě jsou dobré, zdravé a pečením v troubě se vyhneme nadměrnému množství tuku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/2 brokolice
- 1/4 květáku
- 1 mrkev
- 1 lžíce nasekané zelené petrželky
- 2 vejce
- 2 lžíce másla
- strouhanka
- mletý černý pepř
- sůl
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Brokolici, květák a mrkev nakrájíme na menší kousky a v osolené vodě povaříme asi 10 minut.
Uvařenou zeleninu scedíme, nasypeme do mísy a rozšleháme na kaši. Přidáme rozpuštěné máslo, petrželku, vejce, špetku soli a pepře a promícháme. Nakonec přidáme strouhanku. Tolik, aby vznikla pevná směs.
Z hotové směs tvoříme karbanátky, které ještě obalíme ve strouhance. Naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme 30 až 45 minut (podle velikosti).