Hummus s lilkem recept
Hummus s lilkem je zdravé jídlo, vhodné i pro bezlepkovou dietu. Luštěniny a zelenina jsou pro tuto dietu to pravé.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 stroužky česneku
- 400 g naložené cizrny
- 6 lžic olivového oleje
- 1 střední lilek
- 3 snítky rozmarýnu
- sůl
Způsob přípravy
Hummus s lilkem je zdravé jídlo, vhodné i pro bezlepkovou dietu. Luštěniny a zelenina jsou pro tuto dietu to pravé. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Lilek oloupeme a nakrájíme na plátky tlusté 1 cm. Naskládáme je na vymazaný plech, poklademe plátky ze dvou stroužků česneku a pečeme v předehřáté troubě 15 minut.
Cizrnu scedíme a na pánvičce ji prohřejeme se zbylým olejem, česnekem a rozmarýnem. Do mixéru vložíme opečený lilek a směs s cizrnou a rozmixujeme na hrubou kaši. Podle chuti osolíme. Hotové jídlo můžeme znovu vrátit na pánev, ohřát a podávat teplé.