Rychlý předkrm z parmské šunky recept
Rychlý předkrm z parmské šunky je jedinečný spojením slané chuti šunky se sladkostí zralé papáji. Připravíme ho během několika okamžiků a podáváme vychlazený.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 ks zralé papáji melounové
- 8 tenkých plátků parmské šunky
- špetka soli
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžičky vinného octa
Způsob přípravy
Rychlý předkrm z parmské šunky je jedinečný spojením slané chuti šunky se sladkostí zralé papáji. Připravíme ho během několika okamžiků a podáváme vychlazený. Papája musí být dobře vyzrálá, pak krásně voní po meruňkách a chutná po melounech. Nejprve omyjeme papáju, pečlivě ji zbavíme jader a nakrájíme na dílky.
Jednotlivé kousky pak obalíme plátkem parmské šunky a naskládáme na servírovací talíř. Všechno pokapeme olivovým olejem, zastříkneme vinným octem a lehce osolíme. Jako doplněk můžeme přidat na talíř plátky mozzarelly a vše ozdobit zelenými bylinkami.