Velikonoční nádivka recept
Ostatně jako beránek, tak i nádivka k Velikonocům neodmyslitelně patří. Hodí se jako delikátní oběd, či pohoštění pro hosty.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 450 g vařeného, či nejlépe uzeného masa
- 220 ml mléka
- 8 ks starších rohlíků, či jiného pečiva
- 6 žloutků a 6 bílků
- 35 g rozehřátého másla, kousek na vymazání formy
- špetka muškátového oříšku, kmín, sůl a pepř
- nasekaná petržel, pažitka
Způsob přípravy
Rohlíky či jiné pečivo nejdříve nakrájíme na větší kostičky. Necháme je nasáknout v mléce, jehož nenasáklé zbytky necháme stranou. Namočené kostičky pečiva promícháme s rozšlehanými žloutky a bílky. Dále přimícháme maso, máslo, petržel s pažitkou a směs koření, které dodá nádivce tu správnou chuť.
Formu vymažeme máslem a poté naplníme těstem na nádivku. Pečeme po dobu 50 minut v předem předehřáté troubě na 180°C.