Sdílet:

Cuketové zelí recept

Tomáš Rohlena

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Cuketové zelí je výbornou obměnou známého klasického zelí. Chutná trochu jinak, ale když je vyzkoušíte, zjistíte, že je báječnou přílohou hlavně k pečeným masům a ke knedlíkům.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 3 mladé cukety
  • 2 brambory
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • celý nemletý kmín
  • rostlinný olej
  • 1 cibule
  • cukr
  • ocet


Způsob přípravy

Mladé cukety neloupeme a jen je omyjeme a nastrouháme nahrubo. Brambory oškrábeme a nastrouháme na jemno.

Ve vyšší pánvi zpěníme na oleji nadrobno nasekanou cibulku a pak k ní přidáme nastrouhanou cuketu. Osolíme, přidáme kmín a špetku cukru. Pokud je třeba, můžeme trochu podlít vodou. Nakonec přidáme nastrouhané brambory a vše krátce podusíme. Maximálně 8-10 minut, aby se cuketa nerozvařila na kaši.

Hotové zelí dochutíme pepřem a octem. Můžeme ho použít všude tam, kde bychom připravovali pravé zelí.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Cuketové zelí recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Cuketové zelí.
Nebo hledejte podobné podle části názvu cuketové zelí .
Hledat podobné recepty na internetu jako Cuketové zelí

Kde najít informace



×