Salát Nicoise recept
Salát Nicoise je jedna z variant zdravého zeleninového salátu. Spojení tuňáku, černých oliv a čerstvých bylinek si rozhodně vychutnáte.
(celý recept)
Ingredience receptu
- zálivka
- 2 stroužky česneku
- 175 panenského olivového oleje
- špetka mořské soli
- 2 lžíce vinného octa
- špetka mletého černého pepře
- salát
- malá hrstka nakrájené bazalky
- 4 zralá rajčata
- 1 lžíce nasekaného kerblíku
- 1 konzerva tuňáka v oleji
- 4 červené cibule
- 1/2 salátové okurky
- 16 černých oliv
- 4 vejce
- 1 zelený salát
Způsob přípravy
Salát Nicoise je jedna z variant zdravého zeleninového salátu. Spojení tuňáku, černých oliv a čerstvých bylinek si rozhodně vychutnáte. Utřený česnek, olivový olej a vinný ocet ušleháme v misce. Podle chuti zálivku ještě osolíme a opepříme. Vejce vložíme do hrnku se studenou vodou, přivedeme ji k varu a vaříme 5 minut. Pak vejce vložíme na pár minut do studené vody.
Do velké mísy nasypeme zelený salát natrhaný na malé kousky, pokrájená rajčata, kousky tuňáka, černé olivy, na plátky nakrájenou okurku, kerblík, nakrájenou cibuli a oloupaná a na čtvrtky nakrájená vejce. Přidáme nasekanou bazalku, vše zlehka promícháme a zalijeme připravenou zálivkou. K salátu můžeme podávat čerstvé pečivo.