Sdílet:

Drobenka recept

Tomáš Rohlena

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření10 minPočet porcí8 porcí

Drobenka je velmi důležitou součástí některých koláčů, hlavně těch s ovocem nebo s tvarohem. Bez téhle sladké křupavé pochoutky by výsledek pečení nebyl zdaleka tak dokonalý.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 200 g polohrubé mouky
  • 100 g cukru krupice
  • 100 g tuhého másla


Způsob přípravy

V míse rukou smícháme mouku, cukr a máslo, tak aby vznikla sypká směs. Máslo by mělo být hodně vychlazené, aby nám místo sypké směsi nevzniklo těsto.

Hotovou drobenkou posypeme povrch koláče před tím, než ho dáme do trouby. Fotografie: Mediawiki.org


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Drobenka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Drobenka.
Hledat podobné recepty na internetu jako Drobenka


×