Oblíbené podkategorie receptů z kategorie Přílohy
Bramborák s cuketou pečený v troubě
Bramborák s cuketou pečený v troubě je tím, že ho nesmažíme na oleji, rozhodně zdravější a dietnější jídlo. Je to oblíben...
Zapečený květák s bramborem
Zapečený květák s bramborem a sýrem je krásně voňavé a chutné jídlo třeba i pro vegetariány. Obejde se bez masa, ale poku...
Houskový knedlík
Klasická česká příloha jídel s omáčkou či sosem. Prřipravíme si mísu, ve které smícháme housku nakrájenou na malé kost...
Dušené zelí
Dušené zelí, ať už bílé, nebo červené, je základní příloha k pečeným masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušenéh...
Domácí chléb
Domácí chléb si upečeme snadno doma v troubě. Nejlépe chutná samostatně, čerstvě upečený, s dobrým máslem nebo sádlem, s ...
Čočkový salát
Čočkový salát můžeme připravit na mnoho způsobů. Ten náš je jen jednou z mnoha možností jak připravit zdravé a chutné luš...
Bramborová kaše se slaninou
Bramborová kaše se slaninou je jedinečná a neobvyklá příloha. Můžeme ji ale připravit i jako hlavní jídlo a doplnit třeba...
Čínské zelí se zázvorem
Čínské zelí se zázvorem je velmi zdravý salát plný vitamínů. Podáváme ho jako přílohu k různým masům. Když ho smícháme se...
Česká domácí bageta
Česká domácí bageta je pečivo, které si snadno upečeme doma v troubě. Použijeme ji všude tam, kde potřebujeme pečivo jak...
Cuketové bramboráčky
Horké cuketové bramboráčky jsou křupavé, voňavé a nikdy jich neusmažíte dostatečné množství. Mohou být přílohou k masům, ...
Vánoční bramborový salát
Bramborový salát patří na vánoční stůl stejně jako smažený kapr nebo rybí polévka. Je to pochoutka, kterou si ale můžeme ...
Chlupaté knedlíky
Chlupaté knedlíky mohou s úspěchem nahradit klasické knedlíky bramborové. Vhodně totiž doplňují všechna pečená masa. Pro...
Dušené zelí
Bez dušeného zelí si neumíme některá jídla ani přestavit. Uděláme si velmi dobré dušené zelí....
Čapátí
Čapátí jsou tradiční indické placky, které se podávají jako příloha k hlavnímu chodu. Indové jedí rukama a placku používa...
Červené zelí s jablky
Skvělá verze přílohy z červeného zelí. Vhodné jako příloha k vánočním pokrmům, například ke kachně. Zelí umyjeme, cibu...
Zelí z cukety
Zelí z cukety je jemné, podobá se kedlubnovému, a skvěle chutná ke všem pečeným masům. Ať už je to kachna, nebo husa, neb...
Thajská rýže s brokolicí a rajčaty
Jako lehké a zdravé hlavní jídlo se hodí thajská rýže s brokolicí a rajčaty. Stejně tak můžeme tento voňavý pokrm použít ...
Salát z čerstvého špenátu
Čerstvé zeleninové saláty ze sezónní zeleniny jsou oblíbeným jídlem nebo přílohou. Salát z čerstvého špenátu je jedním z...
Španělská rýže
Španělská rýže je v podstatě rýžový pilaf, s příchutí jihozápadu. Pro její přípravu musíme rýži nejprve na půl hodiny nam...
Bramborák bez lepku
Recept na bramborák bez lepku je důkazem toho, že i když nesnášíme lepek, nemusíme se vzdávat každého oblíbeného jídla. S...
Hráškové pyré
Hráškové pyré můžeme podávat s opečenou klobásou nebo s ohřátými párky.Také s nkládanou okurkou a krajíčkem chleba. Jako ...
Šťouchané brambory
Šťouchané brambory jsou skvělou přílohou třeba k pečeným masům. Dají se ale jíst klidně i samotné. Můžeme do nich zamícha...
Bramborovo-česnekový knedlík
Recept na Bramborovo-česnekový knedlík, který vytvořil šéfkuchař Juraj Dohňanský pro Sodexo kuchařský workshop. Vhodný ke...
Domácí kečup
Pokud máte hodně rajčat, a nevíte co s nimi dělat, zkuste domácí kečup. Konzistence je stejná jako ten kupovaný, ale chut...
Houskový knedlík
Uvařit domácí houskový knedlík není nic složitého. Nevěříte? Nebojte se a vyzkoušejte! ...
Tzatziki
Začneme tím, že si nahrubo nastrouháme oloupanou okurku. Z té pak vymačkáme všechnu přebytečnou šťávu. Nadrobno si naseká...
Dušený špenát
Dušený špenát je vhodná příloha k bramborové kaši se sázenými vejci. Můžeme ho podávat ale také k pečeným masům a knedlík...
Klasický bramborák
Vzpomínáte na dětství? Na oblíbená jídla, které vám připravovala maminka. Bramborák byl určitě jedním z nich. Můžeme ho...
Domácí bramborové lupínky
Pro nečekanou návštěvu lehce připravíme domácí bramborové lupínky. Podle toho jaké použijeme koření na posypání (třeba ml...
Dresink se sojovou omáčkou a česnekem
Dresink se sojovou omáčkou a česnekem nejčastěji použijeme na přelití masových jídel. Před podáním ho vychladíme v lednic...
Krémové rizoto
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, nadrobno si nakrájíme cibuli. Zbytek zeleniny očistíme a také nakrájíme na malé kou...
Jedinečná mexická rýže
Mexická rýže, někdy také nazývaná španělská, je velice populární příloha v Severním Mexiku a na jihozápadní hranici Spoje...
Guacamole
Guacamole je skvělý jednoduchý recept na klasický mexický dip(omáčku). Rychle se připravuje a jde dobře s nachos chipsama...
Brokolice s Nivou
Brokolice s Nivou je díky sýru pikantní a rychle hotová příloha. Brokolice je jedním z nejzdravějších druhů zeleniny. Obs...
Dušená kapusta se slaninou
Dušená kapusta se slaninou je báječná příloha k pečeným, vařeným nebo grilovaným masům, ale klidně i samostatné jídlo. ...
Pikantní příloha z brokolice
Pikantní příloha z brokolice je připravená během půl hodiny. Klidně si ji dejte jako samostatné jídlo. Jednoduché a výbor...
Mrkvové lívanečky s tofu
Mrkvové lívanečky s tofu se výborně hodí jako příloha třeba k zeleninovým salátům. Můžete to vše ještě doplnit jogurtovým...
Dýňové nočky
Dýňové nočky připravíme z dýně hokaido. Můžeme je použít jako přílohu, nebo jako zavářku do polévky. ...
Křupavé bramborové řízečky
Křupavé bramborové řízečky můžete podávat jako přílohu k pečeným masům, nebo jen s oblíbeným dipem. Koření můžete použít...
Pečené brokolicové noky se sýrem
Pečené brokolicové noky se sýrem jsou lehké a jemné a jako příloha se hodí téměř ke všemu. A jednoduchá příprava je taky ...
Pečené škvarkové placky
Pečené škvarkové placky jsou nejlepší z domácích škvarků. Tohle jídlo, které znaly už naše babičky, se výborně hodí k hor...
Pikantní cuketové hranolky
Pikantní cuketové hranolky můžete jíst samotné, nebo jako přílohu. Můžete k nim přidat domácí kečup nebo svůj oblíbený di...
Pikantní pečená cizrna
Pikantní pečená cizrna je výborná příloha k masu nebo k salátu z čerstvé zeleniny. Můžete použít i cizrnu naloženou, poku...
Pikantní rýže s bylinkami
Pikantní rýže s bylinkami je příloha vhodná k pečeným, dušeným i grilovaným masům. Je to zase trochu jiná příloha než ta ...
Cuketové zelí se slaninou
Cuketové zelí se slaninou chutná báječně. Hodí se jako příloha třeba k bramborovým plackám. Nebo k pečenému králíkovi. Vl...
Nádivka se slaninou
Nádivka se slaninou může být samostatným jídlem, nebo ji můžete podávat s pečeným kuřetem jako přílohu....
Karbanátky se zelím
Karbanátky se zelím se trošku podobají klasickému bramboráku. Je to také výborná příloha ke grilovaným masům....
Noky s čerstvými bylinkami
Noky s čerstvými bylinkami jsou jemné a nadýchané. Příloha hodící se například ke smetanovým a paprikovým omáčkám. Ale sa...
Pesto z medvědího česneku
Medvědí česnek patří k prvním jarním bylinkám, ale pozor! Protože se jedná o rostlinu chráněnou, nemůžete ji sbírat, kde ...