Pikantní pečená cizrna recept
Pikantní pečená cizrna je výborná příloha k masu nebo k salátu z čerstvé zeleniny. Můžete použít i cizrnu naloženou, pokud chcete ušetřit čas.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g cizrny
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička barevného pepře
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička soli
- 2 lžíce olivového oleje
Způsob přípravy
Cizrnu přes noc namočíme, druhý den vodu slijeme, zalijeme ji čerstvou vodou a uvaříme do měkka. Bude to trvat přibližně hodinu. Troubu si mezitím předehřejeme na 200 stupňů.
V misce smícháme olivový olej s kořením, přidáme uvařenou cizrnu a důkladně ji promícháme, aby se zrnka obalila v marinádě.
Na plech vymazaný olejem okořeněnou cizrnu rozložíme a v předehřáté troubě ji krátce pečeme do křupava. Během pečení ji občas promícháme.