Karbanátky se zelím recept
Karbanátky se zelím se trošku podobají klasickému bramboráku. Je to také výborná příloha ke grilovaným masům.
Ingredience receptu
- 1 hlávka bílého zelí
- 2 vejce
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 větší cibule
- sůl
- mletý černý pepř
- mletý kmín
- sádlo
Způsob přípravy
Ze zelí odstraníme košťály a nakrájíme ho na nudličky. V hrnci zelí zalijeme vodou, přivedeme k varu a povaříme 10 minut. Pak vodu scedíme a zelí necháme okapat.
Na pánvi na sádle osmahneme dorůžova nakrájenou cibuli. V míse ušleháme vejce se lžičkou soli, pepře a kmínu. Přidáme k nim vařené zelí, osmaženou cibulku a mouku a vše dobře promícháme.
Ze směsi tvoříme lžící malé karbanátky a na sádle je opékáme z obou stran dozlatova.