Zelí z cukety recept
Zelí z cukety je jemné, podobá se kedlubnovému, a skvěle chutná ke všem pečeným masům. Ať už je to kachna, nebo husa, nebo třeba vepřové, klidně nahradí to klasické dušené hlávkové zelí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 středně velké cukety
- 1 lžíce sádla
- 1 bílá cibule
- hladká mouka
- sůl
- ocet
- kmín
- cukr krupice
Způsob přípravy
Cukety oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud již mají semena, tak je předtím vydlabeme. Nastrouhané cukety trochu osolíme a až po chvíli pustí vodu, slijeme ji.
Ve vyšší pánvi zpěníme na sádle cibulku a orestujeme ji až zesklovatí. Pak přidáme nastrouhanou cuketu, špetku kmínu, špetku cukru a podle chuti ještě ocet a sůl. Lehce zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání cuketové zelí dusíme přibližně 4 minuty.
Hotové cuketové zelí ochutnáme a podle chuti dokořeníme.