Červené zelí s jablky recept
Skvělá verze přílohy z červeného zelí. Vhodné jako příloha k vánočním pokrmům, například ke kachně.
(celý recept)
Ingredience receptu
- ocet
- sůl
- mletý černý pepř
- sádlo
- 1 hlávka zelí
- 1 sklenka sladkého červeného vína
- 0,5 kg jablek
- 1 cibule
Způsob přípravy
Skvělá verze přílohy z červeného zelí. Vhodné jako příloha k vánočním pokrmům, například ke kachně. Zelí umyjeme, cibuli oloupeme. Zelí a cibuli nakrájíme na tenké nudličky. Jablka oloupeme a nsatrouháme nahrubo na struhadle. V hrnci na sádle zpěníme cibuli.
Do hrnce přidáme zelí a dusíme dokud není zelí hezky do měkka. Před koncem dušení přidáme jablka. Nakonec zelíčko dochutíme octem, cukrem, solí, vínem, případně pepřem a chvilku ještě povaříme. Skvělé červené zelí s jablky je hotové. Dobrou chuť!