Sdílet:

Zelný salát recept

Tomáš Rohlena

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí4 porce

Jako přílohu k hlavnímu jídlu si můžeme udělat zelný salát.


(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 ks cibulka - jarní
  • 150 g kvalitní majonéza
  • sůl
  • 0,600 kg zelí - bílé hlávkové
  • černý pepř - mletý
  • 2 polévkové lžíce ocet - vinný
  • 2 polévkové lžíce cukr
  • 0,200 kg mrkev
  • 1 kávová lžička hořčice - např. dijónská
  • 150 g smetana - kysaná


Způsob přípravy

Zeleninu si umyjeme a očistíme. Na prkénku rozkrájíme jarní cibulku, zelí a vysypeme do mísy. Mrkvičku nakrouháme a přidáme k ostatním surovinám.

Zvlášť si připravíme zálivku. Nandáme si oblíbenou hořčici a kysanou smetanu. Postupně v ruce šleháme a osladíme. Přidáme kvalitní majonézu. Ochutíme maličko octem. Okořeníme a osolíme.

Důkladně vyšleháme a přelijeme zeleninu. Uložíme na chvíli do lednice. Servírujeme s hlavním jídlem. Dobrou chuť.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zelný salát recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Zelný salát.
Nebo hledejte podobné podle části názvu zelný salát .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zelný salát
For Gastro 2022


×