Zelný salát recept
Jako přílohu k hlavnímu jídlu si můžeme udělat zelný salát.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 ks cibulka - jarní
- 150 g kvalitní majonéza
- sůl
- 0,600 kg zelí - bílé hlávkové
- černý pepř - mletý
- 2 polévkové lžíce ocet - vinný
- 2 polévkové lžíce cukr
- 0,200 kg mrkev
- 1 kávová lžička hořčice - např. dijónská
- 150 g smetana - kysaná
Způsob přípravy
Zeleninu si umyjeme a očistíme. Na prkénku rozkrájíme jarní cibulku, zelí a vysypeme do mísy. Mrkvičku nakrouháme a přidáme k ostatním surovinám.
Zvlášť si připravíme zálivku. Nandáme si oblíbenou hořčici a kysanou smetanu. Postupně v ruce šleháme a osladíme. Přidáme kvalitní majonézu. Ochutíme maličko octem. Okořeníme a osolíme.
Důkladně vyšleháme a přelijeme zeleninu. Uložíme na chvíli do lednice. Servírujeme s hlavním jídlem. Dobrou chuť.