Zelené chřestové rizoto recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí8 porcí

Zelené chřestové rizoto je úžasné a také zdravé jídlo. Lahodná chuť zelené zeleniny s dobře připravenou rýží.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1,5 hrnku Arborio rýže
  • 250 g chřestu
  • 3 hrnky malých lístků špenátu
  • špetka soli
  • špetka mletého černého pepře
  • 1 hrnek mraženého hrášku
  • 1 nadrobno nakrájená cibule
  • 4 lžičky olivového oleje
  • 0,5 hrnku suchého bílého vína
  • 4,5 hrnku kuřecího vývaru
  • 1/4 hrnku strouhaného parmezánu


Způsob přípravy

Zelené chřestové rizoto je úžasné a také zdravé jídlo. Lahodná chuť zelené zeleniny s dobře připravenou rýží. Můžeme ho podávat jako přílohu, ale klidně i jako plnohodnotné hlavní jídlo. Chřest očistíme a nakrájíme na menší kousky. V parní lázni ho vaříme asi 3 minuty, pak ho uložíme do uzavřené nádoby do tepla. Ve velké hluboké pánvi, kterou lehce vymažeme olejem ve spreji orestujeme nakrájenou cibuli až zesklovatí. Pak přisypeme rýži a asi 3 minuty ji opékáme za stálého míchání.

Nyní snížíme teplotu, přilijeme víno a přidáme trochu soli a pepře. Když se víno vyvaří, přilijeme do pánve kuřecí vývar. Z stálého promíchávání rýži vaříme asi tak 20 minut, až absorbuje tekutinu. Do krémového rizota pak přidáme nasekaný špenát, hrášek a chřest a už jen krátce povaříme, aby se zelenina prohřála. Jednotlivé porce posypeme parmezánem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zelené chřestové rizoto recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Zelené chřestové rizoto.
Nebo hledejte podobné podle části názvu zelené chřestové rizoto .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zelené chřestové rizoto

Kde najít informace



×