Dušený špenát recept
Dušený špenát je vhodná příloha k bramborové kaši se sázenými vejci. Můžeme ho podávat ale také k pečeným masům a knedlíkům.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 0,5 balení zmrazeného špenátu
- 2 stroužky česneku
- olej
- trochu mléka
- 1 vejce
- trochu mouky
- koření vegeta
Způsob přípravy
Dušený špenát je vhodná příloha k bramborové kaši se sázenými vejci. Můžeme ho podávat ale také k pečeným masům a knedlíkům. Na pánvi s rozpáleným olejem osmahneme prolisovaný česnek. Pak přidáme mouku a za stálého míchání restujeme, dokud není mouka světle hnědá. Pak přidáme špenát a podlijeme vodou.
Povaříme asi 10 minut a občas směs promícháme. Mezitím v hrnku rozšleháme trochu mouky v mléce do hladka a nyní vlijeme do špenátu. Ještě chvíli povaříme a nakonec přidáme rozšlehané vejce. Jakmile ztuhne, jídlo odstavíme z plotny. Hotový špenát dochutíme vegetou.