Nádivka se slaninou recept
Nádivka se slaninou může být samostatným jídlem, nebo ji můžete podávat s pečeným kuřetem jako přílohu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 kousky pečiva (rohlíky, housky)
- 200 g anglické slaniny
- 200 ml mléka
- 50 g másla
- 4 vejce
- sůl
- muškátový oříšek
- sušený česnek
- sušená majoránka
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V misce rozšleháme vejce s mlékem, špetkou soli, muškátového oříšku, majoránky a sušeného česneku. Pečivo nakrájíme na malé kostičky.
V pánvi rozpustíme máslo a přidáme slaninu nakrájenou nadrobno. Za stálého míchání osmažíme slaninu dozlatova.
Pokrájené pečivo zalijeme mlékem s vejci, přidáme slaninu a vše dobře promícháme. Když se tekutina zcela vsákne do pečiva, přendáme nádivku do máslem vymazaného pekáčku a pečeme přibližně 35 až 50 minut.