Pečené škvarkové placky recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí10 porcí

Pečené škvarkové placky jsou nejlepší z domácích škvarků. Tohle jídlo, které znaly už naše babičky, se výborně hodí k horkému čaji do chladných podzimních dní.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 400 g vepřových škvarků
  • 40 g čerstvého droždí
  • 500 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 2 lžičky cukru krupice
  • 250 ml polotučného mléka
  • 4 lžíce rozpuštěného sádla
  • 1/2 lžičky soli


Způsob přípravy

Do mísy nasypeme mouku promíchanou se solí. Přidáme rozdrobené droždí, čtyři žloutky, cukr, vlažné mléko a rozpuštěné sádlo. Vše promícháme a prohněteme na hladké těsto. Nakonec přidáme nahrubo umleté škvarky a znovu důkladně hněteme, aby se těsto provzdušnilo.

Mísu s těstem přikryjeme čistou utěrkou necháme na teplém místě kynout asi 1 až 1,5 hodiny. Troubu si mezitím předehřejeme na 170 stupňů. Vykynuté těsto vyklopíme a vyválíme z něho placky o průměru 8 cm. Rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozpuštěným sádlem a zvolna pečeme asi 25 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pečené škvarkové placky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pečené škvarkové placky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pečené škvarkové placky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pečené škvarkové placky

Kde najít informace



×