Oblíbené podkategorie receptů z kategorie Přílohy
Šťouchané brambory se slaninou
Šťouchané brambory se slaninou, jarní cibulkou, smetanou a paprikou jsou vynikající přílohou k pečeným nebo grilovaným ma...
Pikantní cibulové kroužky
Pikantní cibulové kroužky jsou křupavé a nejlepší jsou hned po osmažení. Jednoduchá chuťovka třeba k pivu. Nejsnadněji se...
Veganská velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka s mladými kopřivami nebo s něčím zeleným pro to, abychom vyvolali jaro a všechno kvítí, k Velikonocům...
Příloha z dušené zeleniny
Příloha z dušené zeleniny je rychlá, dietní a lehká. Můžete ji podávat k pečeným nebo grilovaným masům....
Zelené fazolky se slaninou
Zelené fazolky se slaninou jsou vyhledávanou přílohou ke steaku. Ale hodí se i k jinému a jinak připravenému masu. Můžete...
Šťouchané brambory s koprem
Šťouchané brambory s koprem jsou výborná příloha k masům pečeným, smaženým i grilovaným. Nebo třeba k čerstvě opečené dom...
Sůl s medvědím česnekem
Když do obyčejné soli přidáte oblíbené bylinky, vytvoříte směs, kterou lze dochutit saláty, pomazánky, ale i vařené pokrm...
Zeleninová příloha k pečenému masu
Zeleninová příloha k pečenému, nebo třeba grilovanému masu, může být samozřejmě i samostatným jídlem. Přidat můžete ko...
Vejmrda
Název vejmrda možná znít trochu nezvykle, ale jde vlastně o staročeské označení jablkového křenu. Vejmrda je oblíbená pří...
Svítek do polévky
Do vývaru lze přidat nudle, nejrůznější zavářky, a nebo tradiční svítek. Jde vlastně o jakousi slanou palačinku, kterou l...
Šunková rýže
Rýže ovoněná šunkou chutná dětem i dospělým. Výborná je například k přírodnímu vepřovému nebo drůběžímu plátku, podávat s...
Škvarkové placky mé babičky
Škvarkové placky mé babičky jsou jednou z mých největších pochoutek. Sice trochu pracnější, ale věřte, že to stojí za to....
Zapečený fenykl, pórek a brambory
Pokud jste ještě nevyzkoušeli tento u nás spíše méně užívaný druh zeleniny, bude pro vás tento recept nejlepším způsobem ...
Růžičková kapusta podle Pohlreicha
Růžičková kapusta podle Pohlreicha je jednoduchá příloha plná velmi důležitých látek pro naše zdraví. A kromě toho je i m...
Čočka na husto
Čočka na husto doplňte na talíři například sázeným vejcem. Nebo zvolíte nějakou kvalitní uzeninu? Výborná je také s vařen...
Vaření krup
Ječné kroupy tvořily jeden ze základních kamenů stravy našich babiček a prababiček a mělo to své opodstatnění. Dnes opomí...
Slaný pudink s pórkem a sýrem
Díky tomuto receptu budete mít pocit, že pudink a chleba k sobě odjakživa patří. Což je dost divný. Ale sami uvidíte, že ...
Špenát s tvarohem
Špenát s tvarohem je pikantní a lahodná příloha k masu. Nebo k němu připravte jen uvařená vejce....
Vídeňský bramborový salát
Tento odlehčený bramborový salát je velmi jednoduchý na přípravu a skvěle se hodí jak na slavnostní vánoční tabuli tak k ...
Zapečená cuketa se zeleninou a lilkem
Zapečená cuketa se zeleninou a lilkem je voňavé a zdravé jídlo. Přidejte k němu třeba opečené topinky potřené česnekem....
Špecle
Špecle jsou skvělou a rychle připravenou přílohou. Tyto oblíbené noky můžete podávat jak s dušenou zeleninou, tak i s jak...
Tuřínové pyré
Skvělá dietní příloha, které se skvěle hodí k tučnějšímu masu. Tuřín je poměrně opomíjená kořenová zelenina, které si nes...
Zapečená růžičková kapusta
Zapečená růžičková kapusta je perfektní jídlo pro milovníky zeleniny. Ti ostatní si ji mohou připravit jako přílohu k peč...
Zeleninová příloha k masu
Zeleninová příloha k masu je jednou z možností, jak netradičně použít pórek. Chutná to výtečně....
Yorkshirský pudink
Yorkshirský pudink - je klasická, tradiční příloha k roast beefu. Dnes se peče na plechu nebo v kulatých formičkách jako ...
Zeleninový salát s cibulovými kroužky
Zeleninový salát je rychlá a chutná varianta svačiny. S čerstvým pečivem i lehkou večeří. ...
Škvarkové placky se zelím
Škvarkové placky se zelím jsou hodně oblíbené v jihočeském kraji. Suroviny k jejich přípravě jsou ale samozřejmě dostupné...
Zeleninové placičky
Zeleninové placičky vás na první pohled zaujmou svou jednoduchostí a snadnou přípravou. Můžete si je vzít sebou na výlet....
Čočka se zeleninou
Čočka se zeleninou okořeněná bazalkou je výborná příloha ke grilovaným masům. Také s opravdu kvalitní klobásou bude chutn...
Zelný salát s jablky
Zelný salát s jablky je plný vitamínů. Což potřebujeme hlavně v zimě, ale prospěje nám to samozřejmě kdykoliv....
Škvarkové placky
Škvarkové placky jsou jedním z typických masopustních jídel. Ale nemusíte čekat až na začátek masopustu, upečte si je hne...
Zapečené kulaté cukety s rajčaty
Vyzkoušejte kulaté cuketky, dají se jednoduše vydlabat a naplnit různými přísadami. Náš recept je čistě zeleninový a využ...
Zapečené brambory se sýrem
Zapečené brambory se sýrem chutnají asi všem. Záleží hodně na tom, jaké použijete maso nebo uzeninu. Kvalita se, jako ost...
Zapečená zelenina
Zapečená zelenina je zdravé jídlo, které může být pokaždé jiné. Přizpůsobíte si ho své chuti tím, jakou zeleninu použijet...
Zelenina na másle s jasmínovou rýží
Lehké jídlo, které vás zasytí a na váze to určitě nepoznáte. Jeho příprava nezabere mnoho času a ocení jej zejména milovn...
Smažená kukuřice
Smažená kukuřice je výborná příloha k pečeným a grilovaným masům. Když vynecháme slaninu, můžeme smaženou kukuřici servír...
Zeleninový salát
Zeleninový salát je skvělá příloha k hlavnímu jídlu nebo jako lehká svačinka....
Sýrové noky
Sýrové noky můžete připravit z eidamu, nebo třeba z ementálu. Použít je můžeme jako skvělou přílohu k masu, nebo samotné ...
Zapečená rajčata
Zapečená rajčata s rýží jsou báječné jídlo nejen pro vegetariány. Pikantní a voňavé bylinkami....
Zapečená růžičková kapusta
Zapečená růžičková kapusta je skvělé jídlo nejen pro vegetariány. Můžeme ji podávat s vařenými brambory nebo třeba s bram...