Cuketové bramboráčky recept
Horké cuketové bramboráčky jsou křupavé, voňavé a nikdy jich neusmažíte dostatečné množství. Mohou být přílohou k masům, ale klidně je podáváme i samotné.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 větší cuketa
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 3 brambory
- 2 vejce
- 4 stroužky česneku
- sůl
- mletý černý pepř
- sušená majoránka
- rostlinný olej na smažení
Způsob přípravy
Oloupané brambory nastrouháme. Cuketu oloupeme a případně zbavíme semen, pokud není úplně mladá. Pak ji nastrouháme také a smícháme s brambory ve větší míse. Do směsi rozklepneme vejce, přidáme utřený česnek, majoránku, mouku, vše dobře promícháme, osolíme a opepříme.
Hotovou směs na cuketové bramboráčky necháme čtvrt hodiny odležet a pak z ní na rozpáleném oleji usmažíme středně velké placičky.