Křupavé bramborové řízečky recept
HanaRohlenová
60 min4 porce
Křupavé bramborové řízečky můžete podávat jako přílohu k pečeným masům, nebo jen s oblíbeným dipem. Koření můžete použít i jiné, podle vlastního výběru.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g brambor
- 250 g hladké mouky
- 150 g strouhaného sýra
- mletý černý pepř
- kari koření
- sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Brambory oloupeme a uvaříme je do měkka. Pak slijeme vodu a brambory rozšťoucháme. Přidáme mouku, strouhaný sýr, špetku koření podle chuti, osolíme a umícháme těsto. Těsto zabalíme do potravinové folie a uložíme na hodinu do ledničky.
Nyní z těsta vytváříme malé placičky a v rozpáleném oleji je smažíme z obou stran dozlatova.
Další recepty na Křupavé bramborové řízečky.
Hledat podobné recepty na internetu jako Křupavé bramborové řízečky