Dýňové nočky recept
Dýňové nočky připravíme z dýně hokaido. Můžeme je použít jako přílohu, nebo jako zavářku do polévky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 dýně hokaido
- 1 vejce
- 1 lžíce oleje
- mletý pepř
- kari koření
- sůl
- pšeničná krupice
Způsob přípravy
Dýni zbavíme semen, nakrájíme ji na malé kousky a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Okořeníme solí, pepřem a kari kořením. Zakapeme ji olejem a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů do měkka.
Upečenou dýni rozmixujeme, přidáme vejce a krupici a uhněteme středně husté těsto. Z něho pak lžící vykrajujeme nočky a vhazujeme je do vroucí vody. Když vyplavou nahoru, jsou hotové a děrovanou naběračkou je přendáme do mísy.