Chlupaté knedlíky recept
Chlupaté knedlíky mohou s úspěchem nahradit klasické knedlíky bramborové. Vhodně totiž doplňují všechna pečená masa. Pro vegetariány zase mohou být samostatným a věřte že velmi chutným jídlem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 750 g brambor
- 250 g polohrubé mouky
- 500 g kysaného bílého zelí
- 1 vejce
- špetka soli
- 1 menší bílá cibule
Způsob přípravy
Oloupané a oprané brambory nastrouháme na struhadle na jemno. Přebytečnou vodu z nich slijeme, přidáme vejce, špetku soli a dobře promícháme. Nakonec přidáme mouku a umícháme tužší těsto.
Mokrou lžící z těsta vykrajujeme šišky a vkládáme je do vroucí osolené vody. Opatrně je vařečkou odloupneme ode dna a jakmile začnou plavat, vaříme je do měkka, přibližně 13 minut. Hotové knedlíky děrovanou naběračkou vylovíme z hrnce, necháme je okapat a uložíme do zapékací misky.
Nakonec knedlíky v zapékací misce opatrně promícháme s okapaným a pokrájeným kysaným zelím a jídlo ještě prohřejeme v mikrovlnné troubě. K hotovým chlupatým knedlíkům můžeme podle chuti přidat i osmaženou nakrájenou cibulku nebo prorostlou slaninu.