Sdílet:

Dušené zelí recept

Tomáš Rohlena

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Bez dušeného zelí si neumíme některá jídla ani přestavit. Uděláme si velmi dobré dušené zelí.
(celý recept)

Bez dušeného zelí si neumíme některá jídla ani přestavit. Uděláme si velmi dobré dušené zelí....

Ingredience receptu

  • 20 g cukr krystal
  • 100 g sádlo, olej
  • 50 g kuchyňská cibule
  • kmín - mletý
  • 50 ml ocet
  • 0,2 l vývar - např. hovězí
  • 1000 g hlávka zelí - bílé
  • sůl
  • 20 g mouka - hladká


Způsob přípravy

Zelí očistíme a odstraníme košťál. Vrchní listy odtrhneme. Na struhadle si nastrouháme zelí a vysypeme do hlubokého hrnce. Přilijeme vývar (např. hovězí) a vaříme.

Mezi tím si dáme na pánev tuk. (sádlo, olej) Cibuli zbavíme slupky, rozkrájíme a na pánvi opečeme. Vyklopíme do zelí v hrnci a promícháme.

Okořeníme a osladíme. Nalijeme maličko octa. Promícháme. Po troškách přisypeme mouku a důkladně promícháme. Ještě chvíli pokračujeme ve vaření.

Vynikající dušené zelí servírujeme s knedlíky a masem aj. Fotografie: Wikimedia.org


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dušené zelí recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dušené zelí.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dušené zelí .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dušené zelí


×