Sdílet:

Dušené zelí recept

Tomáš Rohlena

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Bez dušeného zelí si neumíme některá jídla ani přestavit. Uděláme si velmi dobré dušené zelí.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 20 g cukr krystal
  • 100 g sádlo, olej
  • 50 g kuchyňská cibule
  • kmín - mletý
  • 50 ml ocet
  • 0,2 l vývar - např. hovězí
  • 1000 g hlávka zelí - bílé
  • sůl
  • 20 g mouka - hladká


Způsob přípravy

Zelí očistíme a odstraníme košťál. Vrchní listy odtrhneme. Na struhadle si nastrouháme zelí a vysypeme do hlubokého hrnce. Přilijeme vývar (např. hovězí) a vaříme.

Mezi tím si dáme na pánev tuk. (sádlo, olej) Cibuli zbavíme slupky, rozkrájíme a na pánvi opečeme. Vyklopíme do zelí v hrnci a promícháme.

Okořeníme a osladíme. Nalijeme maličko octa. Promícháme. Po troškách přisypeme mouku a důkladně promícháme. Ještě chvíli pokračujeme ve vaření.

Vynikající dušené zelí servírujeme s knedlíky a masem aj. Fotografie: Wikimedia.org


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dušené zelí recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dušené zelí.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dušené zelí .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dušené zelí


×