Bramborovo-česnekový knedlík recept
Recept na Bramborovo-česnekový knedlík, který vytvořil šéfkuchař Juraj Dohňanský pro Sodexo kuchařský workshop. Vhodný ke Kachně na víně.
Ingredience receptu
- 750g vařených brambor
- 150g hrubé mouky
- 1ks vejce
- 5 stroužků česneku
- 125g uzené slaniny
- 5g majoránky
- 10g soli
- 3g pepře
Způsob přípravy
Do většího hrnce dáme vařit vodu na knedlíky, mezitím si brambory oloupeme a nastrouháme, přidáme mouku, vejce, prolisovaný česnek a majoránku.
Vmícháme lehce orestovanou slaninu, sůl a pepř.
Těsto důkladně a rychle propracujeme (Pozor! Bramborové těsto rychle řídne), vytvoříme válečky o průměru 6 cm, které vaříme 15-20 minut v osolené vodě dokud nevyplavou.
Po zhruba 2-3 minutách knedlíky opatrně vařečkou odlepíme ode dna hrnce. Tip: Knedlíky můžeme vařit také na páře.