Bramborová kaše se slaninou recept
Bramborová kaše se slaninou je jedinečná a neobvyklá příloha. Můžeme ji ale připravit i jako hlavní jídlo a doplnit třeba salátem z čerstvé zeleniny.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1-2 stonky jarní cibulky
- 250 g hub
- 1 dl mléka
- 500 g brambor
- 100 g slaniny
- petrželka nebo pažitka
- 1 větší cibule
- sůl
- mletý černý pepř
- 3 lžíce másla
Způsob přípravy
Bramborová kaše se slaninou je jedinečná a neobvyklá příloha. Můžeme ji ale připravit i jako hlavní jídlo a doplnit třeba salátem z čerstvé zeleniny. Cibuli nakrájenou najemno osmažíme na másle. Přidáme pokrájené houby, slaninu nakrájenou na kostičky a nasekanou jarní cibulku. Přilijeme trochu vody, osolíme, opepříme a vše podusíme dokud houby nezměknou a pak všechnu vodu necháme vyvařit.
Mezitím brambory oloupeme a uvaříme. Scedíme z nich vodu, rozmačkáme je, přidáme k nim směs s houbami a zalijeme horkým mlékem. Hrnec přikryjeme pokličkou a důkladně jeho obsah protřepeme, až se vše promíchá. Hned podáváme. Můžeme jednotlivé porce posypat sekanou zelenou petrželkou, nebo pažitkou.