Pesto z medvědího česneku recept
Medvědí česnek patří k prvním jarním bylinkám, ale pozor! Protože se jedná o rostlinu chráněnou, nemůžete ji sbírat, kde se vám namane. Chuť medvědího česneku je příjemně štiplavá a rostlina má prospěšné účinky na lidský organismus. Pomáhá tělu bojovat proti virům, zvyšuje jeho imunitu, pročišťuje krev, snižuje tlak a účinky medvědího česneku ocení i dámy, které trápí kvasinky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g čerstvého medvědího česneku
- 70 g najemno nastrouhaného parmezánu
- 75 g vlašských oříšků
- 75 g kešu ořechů
- 150 ml olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička soli
Způsob přípravy
Česnek umyjeme pod tekoucí vodou a osušíme papírovou utěrkou.
Do mixéru vložíme lístky česneku, oříšky a rozmixujeme do hrubší konzistence.
Ke směsi přilijeme olivový olej, šťávu z citronu, přimícháme nastrouhaný parmezán, sůl a rozmixujeme do jemné konzistence.
Pesto plníme do uzavíratelných skleniček a skladujeme v lednici.