Šťouchané brambory recept
Šťouchané brambory jsou skvělou přílohou třeba k pečeným masům. Dají se ale jíst klidně i samotné. Můžeme do nich zamíchat třeba opečenou a na kousky nakrájenou slaninu pro ty, co se neobejdou bez masa.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g brambor
- 2 větší cibule
- zelená petrželová nať
- sádlo
- mletý černý pepř
- sůl
Způsob přípravy
Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě do měkka , slijeme z nich vodu a rozšťoucháme je. Na pánvi mezitím na sádle dorůžova osmahneme na tenké kroužky nakrájenou cibulku. Zelenou petrželovou nať nakrájíme nadrobno.
Do rozšťouchaných brambor zlehka zamícháme osmaženou cibulku a petržel, a hotové jídlo podle své chuti ještě osolíme a opepříme.