Pikantní cuketové hranolky recept
Pikantní cuketové hranolky můžete jíst samotné, nebo jako přílohu. Můžete k nim přidat domácí kečup nebo svůj oblíbený dip. S naším česnekovým dipem budou také dobré.
(celý recept)
Ingredience receptu
- dip:
- 100 g lučiny
- 100 g zakysané smetany
- 2 stroužky česneku
- zelená petrželka
- sůl
- mletý černý pepř
- hranolky:
- 2 mladé cukety
- 1 vejce
- 100 g strouhaného sýra
- kari koření
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Cukety dobře omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na hranolky silné asi 1 cm a dlouhé 5 cm. Necháme je chvíli "vypotit" a znovu osušíme. Vejce rozšleháme se strouhaným sýrem a špetkou kari.
Hranolky obalíme v sýrovém těstíčku a rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Mezitím si ušleháme lučinu se zakysanou smetanou, utřeným česnekem a lžící nasekané zelené petrželky. Dip osolíme a okořeníme pepřem podle chuti.