Čapátí recept
Čapátí jsou tradiční indické placky, které se podávají jako příloha k hlavnímu chodu. Indové jedí rukama a placku používají k nabírání omáček. Placky čapátí jsou velice jednoduché na přípravu a chutné. Většinou se servírují k tradičních indickým pokrmům, jak zeleninovým , tak masovým. Avšak nenahrazují rýži, ale servírují se společně s ní.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 350g hladké nebo celozrnné mouky
- cca 175ml vody
- špetka soli
Způsob přípravy
Hladkou nebo celozrnnou mouku nasypeme do mísy, přidáme špětku soli a promícháme. Poté uděláme doprostřed důlek. Pomalu přiléváme vodu a vidličkou vypracováváme v hladké těsto.
Z hladkého těsto vždy odebereme malou část, kterou na vále posypaném hladkou moukou vyválíme na placku. Měla by být tak velká, aby se nám vešla na pánev.
Připravené placky pečeme z obou stran na suché pánvi tak, aby se nespálily. Placky se budou nafukovat, v tu chvíli je můžeme přimáčnout vařečkou.