Sdílet:

Čapátí recept

Dana F.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí6 porcí

Čapátí jsou tradiční indické placky, které se podávají jako příloha k hlavnímu chodu. Indové jedí rukama a placku používají k nabírání omáček. Placky čapátí jsou velice jednoduché na přípravu a chutné. Většinou se servírují k tradičních indickým pokrmům, jak zeleninovým , tak masovým. Avšak nenahrazují rýži, ale servírují se společně s ní.
(celý recept)

Čapátí jsou tradiční indické placky, které se podávají jako příloha k hlavnímu chodu. Indové jedí rukama a placku používají k nabírání omáček. Placky čapátí jsou velice jednoduché na přípravu a chutné...

Ingredience receptu

  • 350g hladké nebo celozrnné mouky
  • cca 175ml vody
  • špetka soli


Způsob přípravy

Hladkou nebo celozrnnou mouku nasypeme do mísy, přidáme špětku soli a promícháme. Poté uděláme doprostřed důlek. Pomalu přiléváme vodu a vidličkou vypracováváme v hladké těsto.

Z hladkého těsto vždy odebereme malou část, kterou na vále posypaném hladkou moukou vyválíme na placku. Měla by být tak velká, aby se nám vešla na pánev.

Připravené placky pečeme z obou stran na suché pánvi tak, aby se nespálily. Placky se budou nafukovat, v tu chvíli je můžeme přimáčnout vařečkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Čapátí recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Čapátí.
Hledat podobné recepty na internetu jako Čapátí


×