Bramborák bez lepku recept
Recept na bramborák bez lepku je důkazem toho, že i když nesnášíme lepek, nemusíme se vzdávat každého oblíbeného jídla. Stačí místo mouky s lepkem použít mouku bezlepkovou, a můžeme si pochutnat třeba právě na tomto voňavém bramboráku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 5 syrových brambor
- 3 lžíce bezlepkové mouky (např. Jizerka)
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- špetka černého mletého pepře
- špetka sušené majoránky
- špetka soli
- rostlinný olej nebo sádlo na smažení
Způsob přípravy
Ve velké míse smícháme na jemno nastrouhané syrové brambory s utřeným česnekem, vejci a moukou. Těsto okořeníme špetkou pepře, sušené majoránky a osolíme. Je-li příliš řídké, podle potřeby přidáme mouku.
Na pánvi rozpálíme tuk na smažení a nalijeme na něj bramborové těsto. Placky osmažíme po obou stranách pěkně dokřupava.
Bramborák můžeme podávat jako pikantní přílohu k pečeným masům, nebo jen se salátem z čerstvé zeleniny.