Marinovaný chřest s nivou recept
Marinovaný chřest s nivou si můžeme přidat k přírodním masům, může to být i pikantní předkrm. Je snadný, jednoduchý a rychlý.
Ingredience receptu
- 1/2 hrnku nivy
- 450 g čerstvého chřestu
- 1 utřený stroužek česneku
- 1/4 šálku olivového oleje
- 2 lžíce sladkého bílého vína
- 4 nakrájené jarní zelené cibulky
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
Způsob přípravy
Marinovaný chřest s nivou si můžeme přidat k přírodním masům, může to být i pikantní předkrm. Je snadný, jednoduchý a rychlý. Do velkého hrnce nalijeme asi tak 6 hrnků vody, přivedeme k varu a pak přidáme očištěný chřest. Vaříme ho 2 až 3 minuty odkrytý, pak chřest vložíme do velmi studené vody. Vodu scedíme a chřest důkladně osušíme.
Do velkého uzavíratelného sáčku vložíme pepř, sůl, česnek, ocet, olej, a nakrájené zelené cibulky. Přidáme vařený chřest a sáček dobře uzavřeme. Sáček s chřestem necháme nejméně jednu hodinu ležet v chladnu. Pak marinádu slijeme a chřest můžeme servírovat. Na talíři ho posypeme nastrouhanou nivou.