Oblíbené podkategorie receptů z kategorie Přílohy
Batátové hranolky s domácím dipem
Batátové hranolky s domácím dipem jsou výborné. Zkuste je místo těch klasických z brambor. Budete příjemně překvapeni....
Celerové pyré
Celerové pyré podáváme nejčastěji jako přílohu k rybám, je jemné a delikátní. Kdo nemá rád kopr, může použít jiné koření...
Pečené zelí s česnekovým máslem
Pečené zelí s česnekovým máslem je výborná příloha k pečeným nebo grilovaným masům. Zelí zase trochu jinak....
Bramborový koláč se slaninou
Bramborový koláč se slaninou je samostatné jídlo, ale může být i skvělou přílohou k pečeným masům....
Krupicové noky se zelenou petrželkou
Krupicové noky se zelenou petrželkou, to je výborná příloha k masu. Jsou rychle připravené a recept zvládne úplně každý....
Krupicové noky s tvarohem
Krupicové noky s tvarohem mohou být lehkou přílohou třeba k pečenému nebo grilovanému masu. ...
Lokše bez brambor
Tyhle jednoduché placky jsou u nás doma v top žebříčku oblíbenosti. Jejich příprava je až směšně snadná, ale celé osazens...
Indické placky čapátí
Jsou základní přílohou indické kuchyně a jejich příprava je až geniálně snadná. Placky lze zakusovat k masu, podávat s ne...
Pečené bramborové hrudky
Pečené bramborové hrudky jako příloha na slavnostním stole budou vypadat skvěle. A nejen to, budou všem určitě chutnat....
Dušené bílé zelí se slaninou
Dušené bílé zelí se slaninou je výtečná příloha k vepřovému masu, ke kachně, k huse, ke kuřeti, nebo k pečenému králíkov...
Kysané zelí jako příloha
Kysané zelí jako příloha k vepřovému masu s knedlíkem. Ale tahle zdravá pikantní příloha se hodí téměř ke všem masům, ať ...
Bezinkový ocet
Staří Čechové věřili v čarodějnou moc bezu a je pravdou, že tento keř toho umí hodně. Bezové květy se dají sušit na čaj, ...
Katův šleh
Katův šleh je pikantní příloha třeba k topinkám. Měl by mít říz, ale podle množství pikantního koření si ho můžete připra...
Hrachová kaše podle Pohlreicha
Hrachová kaše podle Pohlreicha uvařená ze žlutého půleného hrachu je jemná a doplnit ji můžeme vařenými vejci, kouskem šu...
Bramborové placky s dýní
Obyčejné jídlo, jehož suroviny můžeme najít na vlastní zahrádce. Jako přílohu můžeme zvolit sezonní zeleninu....
Brambory pečené v popelu
Brambory pečené v popelu s dipem z lučiny, to je ta pravá letní večeře. Voní dovolenou a prázdninami u babičky....
Domácí houskový knedlík se sušeným droždím
Domácí houskový knedlík se sušeným droždím je jednoduchý, a protože mnozí z nás nedají na tuto oblíbenou českou přílohu d...
Bramborové koule
Mezi niterné gastronomické židovské tradice patří namátkou bagety, kuřecí nudlová polévka, challah, pastrami nebo třeba h...
Mražený listový špenát
Mražený listový špenát je hodně zdravá zeleninová příloha, a navíc rychle hotová. Místo mléka můžeme použít i sladkou sme...
Příloha k lososovi
Přílohou k lososovi může být klidně bramborová kaše nebo také brambory pečené v troubě s česnekem. Ale klidně i jednoduc...
Domácí česneková majonéza
Domácí česneková majonéza se hodí ke všem pečeným, grilovaným nebo smaženým masům, ale samozřejmě také k zelenině. Je pik...
Příloha s pohankou
Příloha s pohankou se hodí ke všem pečeným nebo grilovaným masům. Stejně tak ji ale můžete podávat třeba s dušenou zeleni...
Bramborová kaše s parmezánem a slaninou
Bramborová kaše s parmezánem a slaninou je luxusní příloha k masu. Ale klidně můžete maso vynechat....
Bezlepkové přílohové knedlíky
Bezlepkové přílohové knedlíky plně nahradí klasické houskové knedlíky tam, kde vaříte bezlepkovou dietu. A nezaberou o ni...
Hrášek se žampiony
Hrášek se žampiony je netradiční příloha k jídlu. Můžeme ji použít třeba k pečené drůbeži nebo k vařenému uzenému masu....
Gratinované brambory
Gratinované brambory jsou báječnou přílohou třeba k minutkovým masům. Ale také mohou být samostatným jídlem, když nemusít...
Fazolový salát s bramborami
Fazolový salát s bramborami je výborná příloha k pečeným nebo grilovaným masům. Ale může být i samostatným jídlem, pokud ...
Pečený tuřín
Vyzkoušejte tuto neobvyklou a velmi lahodnou přílohu. Tuřín zapečený s parmazánem se skvěle hodí například ke steaku....
Cukeťáky
Dietnější verze tradičních bramboráků. Pokud už nevíte co si počít s letošní cuketovou úrodou vyzkoušejte tento rychlý re...
Jednoduchý bramborový salát bez majonézy
Jednoduchý bramborový salát bez majonézy je lehký a zdravý. Hodí se jako příloha třeba ke smaženým řízkům, ale i jako sam...
Pečené brambory
Pečené brambory jsou krásně křupavé a hodí se jako příloha ke všem pečeným a grilovaným masům. Místo pažitky je můžete na...
Bramborové těsto
Bramborové těsto můžeme použít na knedlíky slané i sladké, nebo na bramborové placky. Je jednoduché a zvládne ho úplně ka...
Hrnkové knedlíky
Hrnkové knedlíky uvaříme jako přílohu pro různé omáčky. Jsou lehké a krásně nadýchané....
Cuketová nádivka se sýrem
Cuketová nádivka se sýrem je dobrý nápad na podzimní přílohu k pečené drůbeži. Je rychlá, voňavá a klidně se dá jíst i z...
Bramborové hranolky pečené v troubě
Bramborové hranolky pečené v troubě si připravíte jednoduše sami doma. Jako přílohu k masu, nebo jen tak samotné, možná s...
Hrachová kaše ze žlutého hrachu
Hrachová kaše ze žlutého hrachu je zdravé jídlo plné bílkovin, vápníku a vitamínu B. S vařenými vejci, s uzeným masem neb...
Bramborový salát s jarní cibulkou a česnekem
Bramborový salát s jarní cibulkou a česnekem můžete klidně jíst i jako samostatné jídlo. Nebo to může být pikantní přílo...
Brambory zapečené s brokolicí a sýrem
Jednoduché jídlo, které zvládne každý začátečník. Pečeme ho v troubě a občas zkontrolujeme. ...
Bramborový salát
Bramborový salát patří k oblíbeným svátečním pokrmům. Co si jej dopřávat častěji bez složitých příprav? ...
Bramborový nákyp
Bramborový nákyp se hodí hlavně tehdy, když zrovna nechcete k obědu zase maso. Je to zdravé, syté a lehce stravitelné jíd...
Farmářské brambory
Farmářské brambory nepotřebují žádnou přílohu. Je tam všechno. Zelenina, maso, vejce, houby....
Chalupářské zapečené brambory
Chalupářské zapečené brambory si připravíme třeba o víkendu na chalupě. Místo uzeného můžeme použít také anglickou slanin...
Dušené brambory s paprikou
Dušené brambory s paprikou jsou báječné vegetariánské jídlo. Pro milovníky masa je to zase netradiční příloha....
Bramborové placky
Bramborové placky jsou jednoduché a poměrně levné jídlo. Můžete je podávat samotné, ale klidně i jako přílohu k jiným jí...
Křupavé brambory pečené v troubě
Křupavé brambory pečené v troubě jsou tak jednoduché! Klidně je podávejte samotné, ale jako neobvyklá příloha budou ještě...
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Uvařené bramborové knedlíky plněné uzeným masem na talíři rozkrojíme a polijeme sádlem ve kterém jsme usmažili dozlatova ...
Salát z čerstvého zelí
Salát z čerstvého zelí je výtečná příloha ke všem pečeným masům. Kromě toho je plný vitamínů a antioxidantů....
Bramborové noky
Bramborové noky jsou výbornou přílohou nejen k masům a omáčkám. Skvěle se hodí také třeba k zelenině, například k brokoli...
Salát z čerstvé zeleniny
Salát z čerstvé zeleniny se sladkokyselou zálivkou je taková malá vitamínová bomba. Svěží chuť zeleniny a málo kalorií. K...
Bramborák se škvarky
Bramborák se škvarky má trochu jinou chuť než ten, co je jen z brambor. Ty škvarky jsou tam znát a rozhodně ho mohou jen ...