Kategorie receptů
Naše nové recepty
Křenová omáčka 2
Křenová omáčka jako křen v tomto receptu pomůže vyhnat bacily z těla i duše....
Křenová omáčka
Křenová omáčka a její recept se výborně hodí například jako příloha k masům, jako je uzené maso nebo vařené hovězí maso....
Koprová omáčka
Koprová omáčka a recept, který najdete níže, je blesková koprová omáčka jako od babičky....
Snídaňová pizza
Pokud už nevíte, co dalšího uděláte dětem k snídani, zde nabízíme lákavou variantu v podobě snídaňové pizzy, kterou si za...
Čokoládový lávový koláč
Tento čokoládový koláč zažil po svém debutu v devadesátých letech velký rozmach. V dezertních nabídkách jej najdete v res...
Dušené sladké vepřové maso
Co by měl mít každý kuchař ve svém repertoáru? Jsou to určitě základy, například jak připravit rýži nebo upéct kuře. Nebo...
Těstoviny s vepřovým ragú
Těstoviny s vepřovým ragú mají svůj původ a základ ve vepřové pleci, která je dušená v kuřecím vývaru, celeru a tymiánu, ...
Omáčka na tortellini
Tato omáčka na tortellini je velmi jednoduchá a můžete ji klidně použít i na jiné italské těstoviny....
Mexická fazolová polévka s tortillou a avokádem
Rychlý recept na mexickou zeleninovou polévku s tortilou. Vynikající celoroční polévka, kterou budete chtít připravovat z...
Rychlé domácí housky bez droždí
Chutné a křupavé pečivo lze upéct i tehdy, když doma schází droždí nebo kvásek. Jako náhražku můžeme použít kypřící práše...
Halušky
Z brambor lze uvařit mnoho pokrmů a jsou také základem pro tradiční jídlo našich sousedů Slováků. I když jsou bramborové ...
Kuřecí nudlová polévka
Kuřecí nudlovou polévku má rádo stejně lidí, kolik si na ní pochutná, takže téměř každý. Tomu, komu nechutná kuřecí nudl...
Zelený Hummus
Nejzelenější a nejčerstvější domácí hummus, který jste kdy jedli. Hummus patří jedno z nejuniverzálnějších jídel. Můžete ...
Langoše
Kynutá placka smažená v oleji, to je langoš! Tento pokrm pochází z Maďarska a u nás si získal popularitu hlavně díky stán...
Škvarkové placky
Křupavé a voňavé placky se škvarky jsou poklad staročeské kuchyně, který se naštěstí dochoval až do dnešních dob. Báječné...
Čína
Čína z kuřecího masa je pikantní minutka, kterou podáváme většinou tradičně s rýží. I když někdo ji má raději s bramborov...
Quinoa karbanátky
Tyto vegetariánské karbanátky jsou velmi chutné a snadno se připravují, navíc s čerstvým pestem a kozím sýrem chutnají sk...
Quinoa kuřecí nugety
Místo strouhanky použije na obalování quinoa. Chutné a zdravé kuřecí nugety dostanou dietnější kabátek. Toto jídlo je zdr...
Quinoa salát s batáty
Tento svěží quinoa salát kombinuje hlavní surovinu s baby špenátem, pečenými batáty, sušenými brusinkami a krémovými kost...
Špagety carbonara podle Pohlreicha
Špagety carbonara podle Pohlreicha připravujete jen z kvalitních těstovin. Jen tak si na nich opravdu pochutnáte....
Celerová pomazánka
Pomazánka s celerem vyniká výraznou chutí a zamiluje si ji každý, kdo je příznivcem této nenápadné, ale tělu velmi prospě...
Bramboráky
Bramboráky smažené na oleji, nebo někdy také na sádle, máme všichni rádi. Voní česnekem a majoránkou a nikdy jich není do...
Míša řezy
Tento moučník patří v naší republice k nejoblíbenějším a já se k zástupu fanoušků hrdě přidávám. Kakaový základ odlehčený...
Dušená mrkev
Někomu se při pomyšlení na tento pokrm možná vybaví školní jídelna a blátivá chuť mrkve. Správně podušená mrkev přitom mů...
Přírodní kuřecí řízek se šťávou
Přírodní kuřecí řízek se šťávou z másla bude výborný s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší. Ale i s bramborovými ...
Bramboráky
Placky z brambor se určitě dají považovat za stálici české kuchyně. A rozhodně to nemusí být jídlo chudé. Bramboráky se t...
Vepřová krkovice s rýží
Vepřová krkovice s rýží je šťavnaté jemné maso v dobré omáčce. Kromě vařené rýže mohou být přílohou také vařené brambory ...
Hovězí ořech
Hovězí ořech je velmi kvalitní maso z kýty. Připravuje se většinou pečením nebo dušením. Přílohou bývají vařené brambory ...
Salát coleslaw podle Pohlreicha
Tento svěží a zdravý salát se na náš stůl probojoval z Ameriky, kde se stal klasikou. Je příjemně nasládlý, krémový, báje...
Aperol spritz
Koktejl, který chutná jako léto v Itálii, se nemusí pít jen tehdy, když je venku horko. Základem drinku, který se v Evrop...
Těstoviny s domácím pestem ze sušených rajčat
Perfektní jídlo, které vás zachrání, když nemáte čas postávat u plotny. Doplnit ho můžete svým oblíbeným salátem. Dokonal...
Sezamová kuřecí křidélka
Tato skvělá marináda na pečená kuřecí křidélka vás dostane. Jednoduché jídlo, se kterým nebudete chtít přestat....
Muffiny se šunkou a vejcem
Super jednoduchý tip na snídani. Přinášíme něco, co bude milovat celá rodina, což není vždy snadné. Jejich výroba je tak ...
Vaření krup
Ječné kroupy tvořily jeden ze základních kamenů stravy našich babiček a prababiček a mělo to své opodstatnění. Dnes opomí...
Přírodní kuřecí prsní řízek s rýží
Přírodní kuřecí prsní řízek s rýží doplňte na talíři třeba kouskem zelené petrželky. Také čerstvý salát ze sezónní zeleni...
Hovězí na hořčici
Hovězí na hořčici podáváme s houskovým knedlíkem nebo vařenými brambory. Použijeme například hovězí krk, nebo jiné maso v...
Sušenky s lněným semínkem a se skořicí
Pokud jste nikdy nezkoušeli lněné semínko, musíte vyzkoušet tuto lahůdku. Lněná semínka mají vysoký obsah omega 3, bílkov...
Ořechovo karamelový koláč
Kombinace křupavých ořechů s lahodným karamelem vám otevře brány extáze. Křehké těsto se vám jen bude rozplývat na jazyku...
Pizza s čerstvou ricottou a červenou cibulí
I když se může zdát opak pravdou, tento recept není o pizze jako takové, ale hlavně o sýru. Nebudeme chodit kolem horké k...
Těsto na palačinky
Jak připravit lité těsto na palačinky, aby bylo dokonalé a po opečení se netrhalo? Použít hladkou mouku nebo raději poloh...
Vepřová žebra podle Pohlreicha
Křupavá žebírka jsou skvělý pokrm pro zimní období. A recept ovoněný badyánem, skořicí a zázvorem, inspirovaný předpisem ...
Náplň do tortilly bez masa
Tenká pšeničná placka tortilla, která je typická zejména pro španělskou a mexickou kuchyni, se dá podávat na tisíc způsob...
Hovězí zadní kýta
Hovězí zadní kýta pomalu dušená pod pokličkou v troubě při mírné teplotě několik hodin je křehká a maso se vám bude rozpl...
Tuťáková Poke Bowl Ahi
Už jste někdy měli Poke? Vyzkoušejte tuto havajskou verzi delikátního rybího salátu. Čerstvá ryba a plno zdravých surovin...
Pečená treska s citronem a česnekem
Snadný recept na pečenou tresku v řeckém stylu s hrstkou středomořského koření a citronovou šťávou. Vychutnejte si tuto ...
Losos teriyaki s pak choi a sezamem
Skvělá kombinace sladkého chilli, medu, sezamového oleje a rybí omáčky vás doslova omámí. Toto jídlo připravíte za několi...
Tvarohový krém do dortů
Upéct korpus na dort není až taková věda, ale čím ho naplnit? Kdo má raději lehčí dezerty a není fandou máslových krémů, ...
Pečená kotleta v troubě
Vepřová kotleta je velmi oblíbeným a chutným kouskem masa z prasete. Připravit se dá různě, na pánvi, ale i o něco zdravě...
Cuketová buchta
Cuketová buchta je vláčný a velmi snadný moučník. Cukety jsou dnes na trhu celý rok, takže klidně si tuto buchtu dopřejem...
Fokáča
Fokáča, neboli focaccia, je italský chléb, která může být přílohou, ale klidně i jako základem na pizzu. V Itálii dokonce...