Přírodní kuřecí prsní řízek s rýží recept
Přírodní kuřecí prsní řízek s rýží doplňte na talíři třeba kouskem zelené petrželky. Také čerstvý salát ze sezónní zeleniny nebude špatný.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 kuřecí prsa
- 200 ml kuřecího vývaru
- mletý černý pepř
- mletá sladká paprika
- mořská sůl
- 500 g dlouhozrnné rýže
- olivový olej
- hladká mouka
Způsob přípravy
Kuřecí prsa zlehka naklepeme. Maso pak opepříme, osolíme, okořeníme paprikou z obou stran. Lehce je pak poprášíme moukou a ve vyšší pánvi zprudka na oleji z obou stran opečeme.
Nyní snížíme teplotu plotny, podlijeme vývarem a zvolna maso dusíme doměkka. Když je maso měkké, odložíme ho na talíř, šťávu zasypeme trochou mouky a povaříme 5 minut. Podle chuti ji okořeníme.
Mezitím si uvaříme rýži podle návodu na obalu. Kuřecí prsa můžeme nakrájet na plátky a šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.